Image

“Εις θάνατον η Νέα Φιλαδέλφεια!”

Το ήξεραν από την αρχή, το μακρινό 2013, και ο Μελισσανίδης και το πρωτοπαλίκαρό του ο Ανδριόπουλος, πως δεν χωρούσε το φαραωνικό τους όνειρο στο “χωράφι” τους.

Κι είπαν να πράξουν αλλάζοντας το νόημα των λέξεων από τη μια, και να σαλαμοποιήσουν τα πράγματα από την άλλη.

Γι’ αυτό βάφτισαν “επένδυση” την κατασκευή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, που θ’ αντιμετώπιζε και καλά την οικονομική κρίση στην περιοχή (σε δημόσια γη με δημόσιο χρήμα)…

Πασπάλισαν την “επένδυσή” τους με άρωμα μικρασιατικό, δίνοντας σ’ αυτή το όνομα “Αγιά Σοφιά”, παρότι ήξεραν πως “OPAP Arena” θα ήταν η τελική ονομασία.

Και δεν επέτρεψαν επί ποινή ροπάλου – κυριολεξία – τη συζήτηση της “επένδυσής” τους από τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας.

Με τη δύναμη πυρός που τους έδινε ο χουλιγκάνικος στρατός “πολιόρκησαν” το πολιτικό σύστημα, την κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι αποφάσισαν χωρίς εμάς για μας…

“Εις θάνατον η Νέα Φιλαδέλφεια!”

Και επειδή ήταν προφανές σε όλους πως το φαραωνικό όνειρό τους δεν χωρούσε στο “χωράφι” τους, σαλαμοποίησαν τις επιδιώξεις τους για να χωρέσουν, όχι πια στο χωράφι τους, αλλά επεκτείνοντας αυτό και προς την Πόλη και προς το Δάσος – αυτό θα είναι το κέρδος της υπομονής τους επτά και πάνω χρόνια τώρα…

Αν τους το επιτρέψουν όμως κάτι τέτοιο οι κάτοικοι και οι εκλεγμένοι στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Κομμάτι δύσκολο αυτό το τελευταίο, παρά το γεγονός ότι έχουν ταχθεί σχεδόν όλοι αναφανδόν υπέρ των επιδιώξεων των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ.

Και τούτο διότι τώρα τους γυρεύουν και τη δική τους υπογραφή – καταρχήν στην περίπτωση των περίφημων αναβαθμών (άλλα τρία τουλάχιστον στρέμματα Δάσους προς εξυπηρέτηση των Μελισσανίδειων επιδιώξεων) και Κύριος οίδε τι θα ακολουθήσει – και οι τοπικοί πολιτευτές θέλουν να έχουν τα χέρια τους καθαρά από τον φόνο…

Είναι αυτός ο λόγος που ζητούν από το Υ.ΥΠ.Μ. “διευκρινίσεις” σωστικές για τις ευθύνες τους, το όποιο κύρος τους και την υστεροφημία τους – είναι ωστόσο έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη η θέση τους ενώπιον της ιστορίας της περιοχής, διότι δεν υπερασπίστηκαν την πόλη, ούτε τον πνεύμονά της, το Δάσος μας.

Μα τι στο καλό είναι αυτό το Υ.ΥΠ.Μ. με ρώτησε αγωνιούσα για τις εξελίξεις Φιλαδελφειώτισσα – Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της αποκρίθηκα, εκείνο που υπούργευε ο ανεκδιήγητος πασοκοσυριζαίος Σπίρτζης, που φρόντισε να τακτοποιήσει έτσι τα πράγματα, ώστε να βρεθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με την “άδεια” για τα περαιτέρω. Σ’ αυτό απευθύνθηκαν, ελπίζοντας να βγουν από το κάδρο, δια των “διευκρινίσεων”.

Κούνια που τους κούναγε!

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text
  • Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον λόγο που ο τέως δήμαρχος δεν έκανε έστω ένα άτυπο δημοψήφισμα, ΜΟΝΟ με τους εγγεγραμμένους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας για το αν δέχονται το τερατούργημα ή όχι.