Image

Συντρίμμια η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της τοπικής κοινωνίας από τη δημοτική αρχή Βούρου-Κωνσταντινίδη

Η δημοτική αρχή Βούρου-Κωνσταντινίδη επιχείρησε να εμφανίσει την τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης του Άλσους ως ζήτημα άσχετο με το γήπεδο Μελισσανίδη. Σημειώσαμε εδώ από την πρώτη στιγμή ότι αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο ψέμα, που στόχο είχε τον αποπροσανατολισμό της τοπικής κοινωνίας από τη βλάβη που προκληθεί στο Άλσος. Η δημοτική αρχή επιχείρησε επίσης να αποπροσανατολίσει και τους δημοτικούς συμβούλους για να αποσπάσει τη συναίνεσή τους μέσω των επικεφαλής τους, χωρίς να τους πει όλη την αλήθεια. Στόχος της ήταν ο στόχος των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ: να δώσει ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο πολιτική νομιμοποίηση στο περαιτέρω τσεκούρωμα του Άλσους προς όφελος της κτηματομεσιτικής επένδυσης του Μελισσανίδη.

Σε αυτή την ειδική αποστολή εμφανίστηκε μπροστάρης ο έμμισθος αντιδήμαρχος Πρασίνου Σπύρος Γραμμένος, υπογράφοντας το πατσαβούρι που έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο ως εισήγηση. Το πατσαβούρι αυτό είχε συνταχθεί στο γόνατο από τα χέρια του έμμισθου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτήρη Κοσκολέτου. Από τα πρακτικά της διαπαραταξιακής, τα οποία υποχρεώθηκε η δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα μετά από την κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε η επιχειρηθείσα απάτη, προκύπτει με σαφήνεια η άκριτη υιοθέτηση των θέσεων Μελισσανίδη από τη διοίκηση, η πλήρης αγνόηση των υπηρεσιών και της νομιμότητας και η αδυναμία της διοίκησης. Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν τόλμησε να δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τα πρακτικά, παρά τα διέρρευσε στον συνήθη σμπίρο της στον τοπικό τύπο, είναι ενδεικτικό τόσο των αντιδημοκρατικών της αντιλήψεων, όσο και των τριγμών στο εσωτερικό της.

Η τακτική της δημοτικής αρχής Βούρου-Κωνσταντινίδη έχει καταρρεύσει, και αρκετά είναι τα δείγματα του εσωτερικού εκνευρισμού και της τήρησης αποστάσεων από τους αιρετούς της που θέλουν να χρεωθεί η αποτυχία της μεθόδευσης κάπου μεταξύ Σωτήρη Κοσκολέτου και συμβούλων Βούρου (Παπανικολάου και σία).

Ξεκινάμε από το προφανές: πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπής ορίστηκε ο καταρχήν αναρμόδιος επί ζητημάτων του Άλσους αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Σωτήρης Κοσκολέτος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Γραμμένος υπέγραψε μεν το πατσαβούρι που κατέβηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν είπε λέξη γι’ αυτό στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ δεν έχουμε ακούσει τη φωνή του, αν και είναι μέλος της διαπαραταξιακής.

Σιωπή επικρατεί και μεταξύ των υπόλοιπων αντιδημάρχων των προερχόμενων από την παράταξη Βούρου, που κάθονται και ακούνε τα όσα έχει να πει η αντιπολίτευση, αφήνοντας μόνο τον Κοσκολέτο να μιλάει. Και ο Σωτήρης Κοσκολέτος δεν τα καταφέρνει

Μοναδικός βοηθός του Σωτήρη Κοσκολέτου στην προσπάθεια διάσωσης του εγχειρήματος, ο Τάσος Κωνσταντινίδης. Πώς; Πάρτε ένα παράδειγμα από τη δεύτερη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής:

“Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κι εγώ με τη σειρά μου καταδικάζω και θεωρώ απολύτως απαράδεκτα, ντροπιαστικά θα έλεγα, κατακριτέα τα σχόλια [εις βάρος του Χάρη Τομπούλογλου στις αεκόφρονες ιστοσελίδες]. Καταλαβαίνω την ενόχληση, και όχι μόνο την ενόχληση, την αγανάκτηση του κυρίου Τομπούλογλου. Η βία, λεκτική ή άλλη απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα απ’ όλους, και πρέπει να ‘ναι καταδικαστέα μ’ όσο το δυνατόν πιο στεντόρεια φωνή έχουμε, και μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε εδώ με μια διαχειριστική που κατά το 99%, μην πω 100% δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ (γελάει). Δηλαδή έχει να κάνει με το Άλσος, και μιλάμε για ένα έργο που είναι κοντά στο όριο του Άλσους και του γηπέδου, που μόνο αυτό έχει κάποια σχέση, θα ‘λεγα συνοριακή με το γήπεδο. Άρα και εκτός το γεγονός [sic] ότι είναι κατακριτέα εντελώς και απαράδεκτα, δεν έχουν και καμιά σχέση με την πραγματικότητα δηλαδή με το γήπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή γιατί αυτή η στοχοποίηση ή μάλλον πρόκειται περί παρεξήγησης. Είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υποστηρίξουμε και να σταθούμε στο πλάι του κυρίου Τομπούλογλου. Ευχαριστώ”.

Τι έγινε μετά; Η διαδικασία της ημέρας είχε την ακρόαση του Βαγγέλη Οικονομάκη, μηχανικού του γηπέδου Μελισσανίδη. Γιατί προσεκλήθη; Αν ρωτούσαμε τον Τάσο Κωνσταντινίδη, θα μας έλεγε ότι προσεκλήθη επειδή το γήπεδο δεν έχει σχέση με το Άλσος και τη διαχειριστική του. Είπαμε, δουλειά του δικηγόρου είναι το επιχείρημα, αλλά υπάρχει και η στρεψοδικία. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμά τόσο τη νοημοσύνη των πολιτών που τον ανέδειξαν στο δημοτικό συμβούλιο;

Σε κάθε περίπτωση, και πέρα απ’ την αδυναμία του Κωνσταντινίδη να το καταλάβει, το ψευδές αφήγημα της δημοτικής αρχής Βούρου-Κωνσταντινίδη ότι Άλσος και γήπεδο είναι δύο διαφορετικά θέματα έχει καταρρεύσει. Η πόλη γνωρίζει τη σχέση των δύο πραγμάτων και πώς αυτή αποτυπώνεται στην τροποποιημένη διαχειριστική μελέτη. Όταν το έκτρωμα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, οι διαθέσιμες ψήφοι είναι δύο για όλους: ή υπέρ του Άλσους ή υπέρ της OPAP Arena…

π.

1 Comments Text