Image

Δήμαρχος ή τραγέλαφος;

Εκδόθηκε την Παρασκευή 5/3/2021 ένα δελτίο τύπου από τον Δήμο, σχετικό με τα στατιστικά λειτουργίας της πλατφόρμας Novoville, η οποία αγοράστηκε από τη δημοτική αρχή με μηνιαίο κόστος 1.550 ευρώ (12.400 με ΦΠΑ για το διάστημα 27/4-31/12/2020). Η πλατφόρμα, που στόχο έχει την “καταγραφή και παρακολούθηση αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου – δημότη” μέσω εφαρμογής που λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα δέχτηκε, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, 823 αιτήματα πολιτών. Μέσο κόστος υποδοχής αιτήματος: 15,07 ευρώ.

Αυτά καταρχήν ως προς το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, που βαρύνει τον έμμισθο αντιδήμαρχο οικονομικών Ηλία Τάφα, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, η οποία βέβαια πρόκειται για απευθείας ανάθεση. Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι ο κύριος Τάφας – και εννοείται χωρίς να έχει έρθει ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο μελέτη που να εξηγεί γιατί αυτή η λύση συγκέντρωσης των επιθυμητών στοιχείων είναι η βέλτιστη και ποιες ήταν οι εναλλακτικές της που απορρίφθηκαν.

Στο δελτίο τύπου συμπεριλαμβάνεται και μια ασυνήθιστα καλογραμμένη δήλωση του δημάρχου Γιάννη Βούρου:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, τα οποία δικαιώνουν την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του Δήμου μας. Ευχαριστούμε όλους τους δημότες που βοηθούν τις δημοτικές υπηρεσίες να καταγράψουν και να επιλύσουν το ταχύτερο δυνατό κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους. Από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής στο Δήμο και το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών. Είμαι αισιόδοξος πως θα το επιτύχουμε. Με συμμάχους μας τους πολίτες και με όχημά μας τις νέες τεχνολογίες».

Τι διάολο, βελτιώθηκαν έτσι απότομα τα ελληνικά του δημάρχου και του έμμισθου λογογραφικού περιγύρου του (Νίκος Παπανικολάου, Ρένος Αρβανίτης);

Μπα. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο, ιδού η αντίστοιχη δήλωση του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου στο ανάλογο δελτίο τύπου για την εκεί χρήση της εφαρμογής:

«Με όχημά μας τις νέες τεχνολογίες και σύμμαχο τον πολίτη, βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και αποτελεσματικό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της χρήσης και λειτουργίας της πλατφόρμας Novoville στο Δήμο και ευχαριστούμε όλους τους δημότες που βοηθούν τις δημοτικές υπηρεσίες να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους. Όραμα και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών και την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας».

Παρόμοια και η δήλωση του δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα:

«Με όχημά μας τις νέες τεχνολογίες και σύμμαχο τον πολίτη, βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και αποτελεσματικό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη χρήση ψηφιακών μέσων και εργαλείων. Ευχαριστούμε όλους τους δημότες που βοηθούν τις δημοτικές υπηρεσίες να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε θέμα της καθημερινότητάς τους. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την εξυπηρέτηση και την αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες».

Τι ντροπή για επαγγελματίες της τοπικής πολιτικής που πληρώνονται 3.500 ευρώ το μήνα για να ασκούν τοπική εξουσία!

Αλλά δεν ιδρώνει το αφτί τους: Αυτός είναι ο Γιάννης Βούρος, αυτά είναι τα στελέχη του, αυτό σημαίνει διοίκηση Βούρου-Κωνσταντινίδη. Και θα σημαίνει εις τον αιώνα τον άπαντα, μια που ασκώντας διοίκηση, με την “υπεύθυνη στήριξη” της αντιπολίτευσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, δημιουργούν τετελεσμένα για την πόλη.

Αγαπητοί συμπολίτες που ψηφίσατε τον Γιάννη Βούρο για δήμαρχο, σταυρώνοντας και την παρέα του, να τους χαίρεστε. Διότι μπορεί ο Γιάννης Βούρος ως τουρίστας αλεξιπτωτιστής να νομίζει ότι έχει εξουσιοδοτηθεί για να μας κοροϊδεύει όλους ψιλό γαζί, αλλά και ο κάθε ψηφοφόρος του φέρει μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή την κατάντια…

π.