Image

Λαϊκή Συσπείρωση εσωτερικής κατανάλωσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανάρτησε το βράδυ της Κυριακής 28/3/2021 στο μπλογκ της ένα ενημερωτικό κείμενο για τη στάση των δημοτικών της συμβούλων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την τροποίηση της διαχειριστικής μελέτης του Άλσους (17/3/2021). Το Σάββατο 27/3/2021 είχε αναρτήσει και τις τοποθετήσεις των τριών δημοτικών συμβούλων της (του Νίκου Σερετάκη κάπως επικαιροποιημένη, μάλιστα). Δέκα ημέρες μετά, δεν είναι κακή επίδοση.

Εξ όσων έχουμε αντιληφθεί, το κείμενο δεν έχει ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δημοσιευτεί κάπου αλλού· ούτε σε τοπικά μέσα που συνήθως δημοσιεύουν δελτία τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ούτε στο 902.gr όπου μπορεί κανείς να βρει δημοσιευμένες ανάλογες απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ΝΦ-ΝΧ (28/2/2021, 22/2/2021, 11/12/2020, ξανά 11/12/2020 κλπ.), ούτε στη σελίδα της παράταξης στο Facebook.

Οι αναρτήσεις αυτές, δημοσιευθείσες σε στενό οικογενειακό κύκλο, υποτίθεται ότι πρέπει να ικανοποιήσουν όσους περίμεναν από τις 3/3/2021 τη συνέχεια. Θυμίζουμε ότι εκείνη τη μέρα η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούσε ότι “συμπληρώθηκαν 7 ημέρες που οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας παραμένουν στο σκοτάδι για τα πραγματικά σχέδια «αξιοποίησης» – καταστροφής του Άλσους ως δάσος που προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα και γενικότεροι σχεδιασμοί του κεφαλαίου”.

Εμείς κάναμε εδώ στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” την απαιτούμενη κριτική σ’ αυτή τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 4/3/2021.

Απαντώντας μάλλον σε αυτή την κριτική, η Δανάη Γκούμα είπε στο δημοτικό συμβούλιο της 17//3/2021 πως “Από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια και οι δυνάμεις μας στους Επιστήμονες σχετικούς με Περιβάλλον και Αθλητισμό τοποθετηθήκαμε ολοκληρωμένα τόσο πολιτικά όσο και επιστημονικά”.

Όμως από πρωτοφορίτες και ολοκληρωμένες τοποθετήσεις έχουμε χορτάσει.

Είναι πολλά αυτά που δεν έχει κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση ΝΦ-ΝΧ και το ΚΚΕ για το ζήτημα του γηπέδου Μελισσανίδη, των βλαπτικών μεταβολών στην πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας και στο Άλσος της απ’ το 2013 και μετά ώστε να μπορεί να κριθεί η συνεισφορά της ως “ενιαία και πολύπλευρη”. Ορισμένα τα έχουμε στηλιτεύσει από τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” – να μερικές ενδεικτικές δημοσιεύσεις της τελευταίας επταετίας που αφορούν τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο πότε θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις σχετικά με όσα προβλέπουν οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για το Γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής; (21/04/2014)
  • Για το Γήπεδο της ΑΕΚ και το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας στην Διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (24/04/2014)
  • Μερικά για την εκδήλωση του ΚΚΕ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο (10/03/2015)
  • Ο Μακηπαπαδοπουλισμός βοηθά τον Μελισσανιδισμό! (06/11/2015)
  • Ε, όχι και γνωμοδότηση για το γήπεδο Μελισσανίδη, τα όσα είπε η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) στο δημοτικό συμβούλιο της 2/11/2015 (07/11/2015)
  • Μια θλιβερή ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” (06/06/2018)

Εάν κάποιος επιθυμεί να έχει το χρονικό των γεγονότων και των τοποθετήσεων σχετικά με τα προβλεπόμενα απ’ το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ και ακόμα τον ρόλο του μονοπώλιου των στοιχημάτων ΟΠΑΠ, αλλά και την παρουσία της INTRAKAT του Κόκκαλη (υπογειοποίηση) κ.ά., δεν έχει παρά να διαβάσει με προσοχή όσα έχουμε αναρτήσει στον «Κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας» από τον Οκτώβριο του 2013.

Δυστυχώς εδώ, και μόνον εδώ, στον «Κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας», θα βρει κανείς την αλήθεια των πραγμάτων, μαζί και για αυτά που αφορούν το ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τους Επιστήμονές τους (το έψιλον με κεφαλαίο βέβαια, διότι του ΚΚΕ είναι, αλίμονο!).

Ο ΚΟΣΜΟΣ της Ν. Φιλαδέλφειας