Image

Και τα τσιμέντα στη θέση τους

Στις 17 Μαρτίου 2021, ημέρα της διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης για το Άλσος, ο έμμισθος σύμβουλος του δημάρχου Βούρου Νίκος Παπανικολάου έδωσε στη δημοσιότητα, δια της χρηματοδοτούμενης με δημοτικό χρήμα “Φιλαηδόνας” του ένα βίντεο από την κατεδάφιση, λέει, των παλιών εγκαταστάσεων του ζωολογικού κήπου στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το βίντεο αυτό ακολούθησε τη δέουσα πορεία προς τα αεκόφρονα μέσα “ενημέρωσης” (ενδεικτικά εδώ), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδειχτεί ότι η τροποποίηση της διαχειριστικής οδηγεί σε … αναβάθμιση του άλσους, άμεση μάλιστα.

Ο Παπανικολάου, ο Μιχάλης Κουτσάκης που βλέπουμε και ο Σωτήρης Κοσκολέτος που ακούμε, αν δεν απατώμεθα, στο βίντεο, έχουν βέβαια τις σκοπιμότητές τους: εκείνη τη μέρα ένιωθαν κάπως ζορισμένοι και αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα με τα ψέματα.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι τραβηγμένη το πρωί της Κυριακής 28/3/2021 στον ίδιο χώρο.

Απ’ ό,τι φαίνεται η “κατεδάφιση” σταμάτησε μόλις πάτησε στοπ ο Νικολάκης στο κινητό του.

Εδώ άλλες δυο φωτογραφίες του Σαββάτου 20/3 (για να μη λέει κανείς ότι δεν δώσαμε και χρόνο στη δημοτική αρχή για να ολοκληρώσει την … αναβάθμιση):

Πέτυχαν τον σκοπό τους τα στελέχη της δημοτικής αρχής με τη δημοσίευση του κατασκευασμένου βίντεο; Αμφίβολο. Οι χιλιάδες πολίτες που επισκέπτονται το Άλσος, ειδικά τις μέρες της πανδημίας και του lockdown, βλέπουν τα τσιμέντα, όχι τα ψέματα της δημοτικής αρχής Βούρου-Κωνσταντινίδη. Επί αυτής της αλήθειας κρίνονται και θα κριθούν όλοι…

π.