Image

Ακάθεκτοι οι υπάλληλοι των επιχειρηματικών συμφερόντων, άφαντη η αντιπολίτευση

Σαν να μην τρέχει τίποτα, η δημοτική αρχή Βούρου-Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις ενέργειές της για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα Μελισσανίδη.

Την Τετάρτη 17/3/2021 καλεί σε δημοτικό συμβούλιο με μόνο θέμα την τροποποίηση της διαχειριστικής μελέτης του Άλσους. Μόνο νέο δεδομένο, το πρακτικό μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που με τελείωσε με μόνη της τη δημοτική αρχή (και τον “ανεξάρτητο” Γιάννη Ουσταμπασίδη να νομιμοποιεί την τραγελαφική διαδικασία).

Τι θα λέει το πρακτικό; Τα ίδια που έλεγε και το πατσαβούρι με την υπογραφή του Σπύρου Γραμμένου. Ότι η δημοτική αρχή θέλει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το τσεκούρωμα του Άλσους και ότι πρόθυμοι να το εγκρίνουν ήταν μόνο αυτοί που το εισηγήθηκαν για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων: Σωτήρης Κοσκολέτος, Σπύρος Γραμμένος, Ηλίας Τάφας, Χρήστος Κοπελούσος, Τάσος Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Κουτσάκης.

Οι ήσσονος σημασίας συμφωνίες της αντιπολίτευσης για επιμέρους ζητήματα της διαχειριστικής δεν επισκιάζουν φυσικά το μείζον: έγινε ξεκάθαρη σε όλους η σύνδεση του Άλσους με το γήπεδο και δεν επετεύχθη συμφωνία για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από το δημοτικό συμβούλιο για το τσεκούρωμα του Άλσους.

Δύο ήταν οι λόγοι γι’ αυτό: η πίεση που ασκείται από τους κατοίκους αυτής της πόλης προς τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για να πάρουν θέση εναντίον του τσεκουρώματος και η πλήρης αδυναμία του προέδρου της επιτροπής Σωτήρη Κοσκολέτου να κατανοήσει το διακύβευμα και να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν στη θέση του Βούρου ήταν ο Παντελής Γρετζελιάς…

Την αδυναμία αυτή του καρότου ήρθε να αντιμετωπίσει, όπως σταθερά γίνεται όποτε χρειαστεί από το 2013, το μαστίγιο: η επινόηση ενός εχθρού και η βίαιη επίθεση στον Κώστα Τομπούλογλου.

Η ευθύνη όμως, είτε με καρότο, είτε με μαστίγιο, παραμένει στα χέρια των 33 δημοτικών συμβούλων, αφού η δημοτική αρχή φέρνει πρακτικά το ίδιο πατσαβούρι ως εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ευθύνη είναι στα χέρια και των 33 δημοτικών συμβούλων:

  • Των 11+3 της δημοτικής αρχής Βούρου-Κωνσταντινίδη (Γεωργαμλής, Τάφας, Γραμμένος, Κανταρέλης, Παπακώστα, Κοσκολέτος, Μπερδέσης, Μπίγαλης, Καραβίας, Κουτσάκης, Κωνσταντινίδης, Κοπελούσος, Αλεφραγκή, Λέκκας) που μέχρι τώρα στηρίζουν ενεργητικά το τσεκούρωμα του Άλσους, παρά τα όσα ακούνε από την πόλη.
  • Των 3+1 του διαχρονικού αλσοφάγου Παντελή Γρετζελιά (Γρετζελιάς Π., Γρετζελιάς Χρ., Αναγνώστου και Λαζαρίδης), που είχαν την προνοητικότητα να απέχουν απ’ τη συζήτηση των περασμένων ημερών για να μη χρεωθούν την αθλιότητα του χειρισμού της διοίκησης, παρά μόνο την επί του περιεχομένου στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος του άλσους.
  • Των έξι της Δύναμης Πολιτών, που ενώ ξεκίνησαν τη συμμετοχή τους στη διαπαραταξιακή εκδίδοντας μετά από κάθε συνεδρίαση ένα δελτίο τύπου, διέκοψαν αυτή την πρακτική μετά τη δεύτερη συνεδρίαση. Στη συνέχεια αποχώρησαν από την επιτροπή λόγω ασθενείας (!) χωρίς επίσημη ενημέρωση προς τους πολίτες (και χωρίς έστω ανεπίσημες τοποθετήσεις μέσω του “Πολίτη” τους).
  • Των τριών της Λαϊκής Συσπείρωσης οι οποίοι, αφού σταμάτησαν την καταμέτρηση των ημερών που η πόλη βρίσκεται στο σκοτάδι, είναι άφαντοι, ενώ δεν έχουν φροντίσει το θέμα να αναδειχτεί κεντρικά από το ΚΚΕ (να θυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2020 το θέμα των αυθαιρεσιών των εργολάβων της υπογειοποίησης είχε φτάσει στη Βουλή μέσω του ΚΚΕ).
  • Των τριών της Πόλης της Καρδιάς μας, οι οποίοι επειδή τέθηκαν στο στόχαστρο από το μαστίγιο βρίσκονται υπό διπλή πίεση, τόσο από την πόλη όσο και από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και πρέπει να διαλέξουν.
  • Των τριών ανεξάρτητων (Ουσταμπασίδης, Γούλας, Παπαλουκά) που, υπό τις παρούσες συνθήκες, μάλλον ψάχνουν το φοιτητικό λεωφορείο της γραμμής να πάνε ως την πανεπιστημιούπολη να ξεσκάσουν.

Ο Μελισσανίδης, η Αγιά Σοφιά, οι λοιπές κτηματομεσιτικές βλέψεις του ίδιου και άλλων παικτών αποτελούν επιθετικές ενέργειες προς την πόλη και τους κατοίκους της. Ο Μελισσανίδης και το πρωτοπαλίκαρό του ο Ανδριόπουλος έχουν στήσει καλά την επιθετική μηχανή τους ήδη από το 2013. Είναι σαφές ότι διαθέτουν μια σειρά όπλα που οι κάτοικοι της πόλης δεν διαθέτουν. Όμως, ειδικά όταν η βία γίνεται έκδηλη και επιβάλλονται έξωθεν πράγματα ανεπιθύμητα απ’ όλους, χρειάζεται να πει κανείς την αλήθεια, ακόμη κι αν ο συσχετισμός δυνάμεων δεν είναι ευνοϊκός. Όποιος δεν το κάνει, επικαλούμενος ανεπαρκείς δικαιολογίες, είναι συνένοχος.

ΥΓ. Οι βεβιασμένες ανακοινώσεις καταδίκης της βίας “απ’ όπου κι αν προέρχεται” δια χειρός Σωτήρη Κοσκολέτου (σε πρώτη φάση) και Γιάννη Βούρου (αφού μάτωσε ο Κώστας Τομπούλογλου), αποδεικνύουν πόσο υποκριτική είναι η άποψη της δημοτικής αρχής περί “πλατιάς συναίνεσης”, “κοινών συμφερόντων”, “όλοι μαζί” και τα τοιαύτα. Δεν πρωτοτυπούν, βεβαίως. Αλλά σ’ αυτή τη φάση Κοσκολέτοι και Βούροι τυχαίνει να άρχουν – κι όσο κάτι Κοσκολέτοι και κάτι Τάφες θεωρούν ότι άρχουν και μισθοδοτούνται όχι εξαιτίας της εξουσίας που τους έδωσαν οι πολίτες στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός αντιπροσωπευτικού συστήματος, αλλά λόγω της εκτελεστικής θέσης που τους παραχώρησε το μεγάλο αφεντικό, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα το αφεντικό να τους διώξει ως αποτυχόντες. Το κάνει εξάλλου κάθε τόσο στις λοιπές επιχειρήσεις του…

π.