Image

Τα “Οδωνυμικά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας”

2
λεπτά ανάγνωσης

Κυκλοφόρησαν από το ΠΠΙΕΔ, με την έμπνευση και την επιμέλεια της Ρένας Χωρέμη, τα “Οδωνυμικά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας”, η σημασία δηλαδή των ονομάτων των οδών και πλατειών της πόλεως.

Συνταγμένα κατά τρόπο ανάλογο Οδωνυμικών άλλων πόλεων, εκτείνονται σε 205 σελίδες – πρόκειται για μια αξιόλογη έκδοση, που ασφαλώς χρειάζεται και κάποιες διορθώσεις και συμπληρώσεις, χρήσιμη ωστόσο σε μικρούς και μεγάλους, ώστε να … κατοικούν, αλλά και να … κυκλοφορούν μετά γνώσεως.

Ο “Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας” θα συμβάλλει ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις και συμπληρώσεις, έχοντας συνάμα τη γνώμη πως τουλάχιστον για τα ονόματα των Μικρασιατών, των πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων, των ανθρώπων του πνεύματος, καλό θα ήταν να αναζητηθούν και να παρατεθούν οι σχετικές αποφάσεις των Κοινοτικών και Δημοτικών Συμβουλίων ΝΦ-ΝΧ.

Αλλά αυτά έπονται, προς το παρόν ας χαρούμε για την πραγματικά χρήσιμη και την αισθητικά όμορφη αυτή έκδοση.

Και κάτι ακόμα:

Γνωρίζω τη Ρένα 45 ολόκληρα χρόνια· από τότε που την πρωτοσυνάντησα διευθύνουσα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου, εκλεγμένος ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, το εις αποκατάστασιν της δημοκρατικής νομιμότητας μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου. Προσέφερε έκτοτε πολλά γύρω από τις πνευματικές ανάγκες αυτής της πόλης, εργαζόμενη και συνεργαζόμενη με όλους τους δημάρχους· αυτό της το έργο, τα όσα έχει κατά νου προς πραγματοποίηση, επιβάλλουν θαρρώ να μείνει στη θέση της (Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ) και με τη νέα δημοτική αρχή για να υπάρξει συνέχεια αφενός, αλλά και ενδεχομένως άλμα επιτευγμάτων αφετέρου.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text
  • Καλή έκδοση, όμως έχει πραγματικά πολλά λάθη, παραλείψεις και ελλείψεις