Image

Ο Γιάννης Καλαμπόκης και τα ποτάμια της ΝΦ-ΝΧ

Μπάζωμα Κηφισού επί Ιωάννου Καλαμπόκη, 2018: “αντιπλημμυρικό” έργο στην οδό Ζαΐμη

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Καλαμπόκης ανησυχεί για τα ποτάμια της πόλης μας και έκανε ένα δημοσίευμα σε σχετική σελίδα του Facebook για τα προεκλογικά προγράμματα Βούρου και Γρετζελιά για τον Ποδονίφτη (που πάντως δε λένε το ίδιο μεταξύ τους).

Ο Γιάννης Καλαμπόκης έχει δίκιο ότι ο Παντελής Γρετζελιάς βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με την πολιτική της Αρένας Δούρου για τα ποτάμια της Αττικής. Μια όμως που η Αρένα δε φεύγει από τη διοίκηση της Περιφέρειας πριν την 1η Σεπτέμβρη, όπως κι ο ίδιος ο Γιάννης Καλαμπόκης που παραμένει αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, θα του προτείναμε να κάνει μια δουλίτσα υπέρ του Ποδονίφτη, του Κηφισού και του Γιαμπουρλά αυτό το καλοκαίρι, αν θέλει να σώσει την υστεροφημία του.

Δε ζητάμε τίποτα παράλογο· αφού έχει την ευαισθησία, να κάνει αυτό που απέφυγε να κάνει δύο φορές τα περασμένα δύο χρόνια (τη μια με την υποτιθέμενη “άρση κατάπτωσης πρανών” στον Ποδονίφτη, στο ύψος της οδού Πανόρμου και τη δεύτερη στην περίπτωση της οδού Ζαΐμη): τώρα που η Περιφέρεια προκήρυξε “καθαρισμούς” των ρεμάτων, που συνήθως γίνονται με μπουλντόζα μέσα στην κοίτη και με καταστροφικό για το οικοσύστημα τρόπο, να κουνηθεί λιγάκι ώστε να αποφευχθεί έστω αυτή η βλάβη. Καλό θα ήταν επίσης να δημοσιοποιήσει τις ενέργειές του σχετικά μ’ αυτό, γιατί όχι και στην ίδια σελίδα του Facebook, αφού βολεύεται. Εμείς την (και τον) παρακολουθούμε και αν τα κάνει σωστά θα τον επικροτήσουμε.

Κατά τ’ άλλα, ο Γιάννης Βούρος, που πράγματι δεν ήξερε τι έλεγε για τα ποτάμια προεκλογικά, ως νέος δήμαρχος δεσμεύεται από την ομόφωνη απόφαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου κατά της τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη – στην απόφαση συμμετείχαν απ’ τους σημερινούς του συνεργάτες οι Λευτέρης Πλάτανος, Χρήστος Κοπελούσος και Νίκος Παπανικολάου (αποφ. 305/2017 – είδατε που υπήρχαν συναινέσεις στο ΔΣ και πριν την απλή αναλογική;). Στις αρχές Οκτώβρη εκδικάζονται και οι σχετικές αιτήσεις ακύρωσης του δήμου ΝΦ-ΝΧ, του δήμου Αθηναίων και ενεργών πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

π.