Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. – Σχόλια επί των εργασιών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής .1

Εν όψει των Συνεδριάσεων του Β’ Θερινού Τμήματος της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο κατά τον γνωστοποιηθέντα προγραμματισμό θα συζητήσει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττκής κλπ. μετά τις 22 Ιουλίου 2014, σκέπτομαι εδώ, στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, να υποβάλλω σε κριτικό έλεγχο και σχολιασμό μερικά απ’ όσα διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις συνεδριάσεις της της 29ης Μαΐου, της 2ας Ιουνίου, της 3ης Ιουνίου και της 3ης Ιουλίου του έτους 2014 και έχουν κάποια σημασία.

Και αρχίζω αμέσως από σήμερα, σημειώνοντας μερικά που είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου Γιάννης Μανιάτης:

Τα κείμενα που έχετε μπροστά σας -είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Επιτροπής ο Γιάννης Μανιάτης- είναι κείμενα που έχουν υποστεί ευρύτατη διαβούλευση. Όμως συνεχίζουμε να τα θεωρούμε κείμενα εργασίας, που θα βελτιωθούν με την συζήτηση και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια.

… έχουν κατατεθεί αιτήματα από ορισμένες πλευρές να πάρουμε πίσω είτε ολόκληρα κεφάλαια του Νομοσχεδίου, είτε ολόκληρο το Νομοσχέδιο. Επιτρέψτε μου να καταθέσω την προσωπική μου άποψη που είναι (η εξής): αρκετά με τον διάλογο σ’ αυτή την χώραΟ διάλογος επί της επικαιροποίησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αττικής … κρατά πάνω από μια 10ετίαΘεωρώ ότι ό,τι είχε να λεχθεί, ελέχθη κατά την προηγούμενη 10ετία. Έχουμε μπροστά μας κείμενα, τα οποία έχουν υιοθετήσει οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς… Έχουν συζητήσει τα πάντα με τις τοπικές κοινωνίες. Νομίζω ότι τώρα πια αυτή η χώρα πρέπει να παίρνει αποφάσεις”.

Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου – υπογραμμίζουν ωστόσο το ασύστολο ψεύδος του Υπουργού Περιβάλλοντος, ο οποίος με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να πάρει τον αέρα των βουλευτών της Επιτροπής, που ίσως να είναι νεοεκλεγμένοι. Ίσως και να μην φαντάστηκε ότι το ψεύδος του αυτό θα γίνει γνωστό και εκτός της Βουλής των Ελλήνων – και με την διαψεύδουσα αυτόν περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας γνωστό τώρα πια σε ολόκληρη την Ελλάδα και εκτός αυτής.

Δεν το φαντάστηκε, διότι δεν πήρε στα σοβαρά το γραφέν ήδη, ότι η Νέα Φιλαδέλφεια θα καταστεί η λυδία λίθος που πάνω της θα δοκιμαστεί ο καθένας που μετέχει του Δημοσίου Βίου των Ελλήνων.

Όφειλε να είναι προσεκτικότερος. Έχω ωστόσο και για άλλα που διετύπωσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελήνων να κάνω λόγο – θα συνεχίσω όμως αύριο, πάλι εδώ στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”.

Κώστας Π. Παντελόγλου

2 Comments Text
  • Μέχρι το Ιντεαλ ο Δημος σας όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο. ΦΙλάκια από το μητροπολιτικό πάρκο.