Επιτέλους, και λίγο από την σκοπιά της Πόλης και τον πνεύμονά της, του Δάσους μας, δείτε τα πράγματα εσείς του “τοπικού” τύπου!

Μου κάνει εντύπωση η επιμονή τους να συντάσσονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ οι του “τοπικού” τύπου – της ώρας παράδειγμα αυτό του “Επιτέλους” του Γιώργου Λιόση, που ζητά τον αντίλογο στον Δημήτρη Μελισσανίδη και δεν τον βρίσκει…

Είναι προφανές πως δεν διαβάζει αυτούς που μήνες τώρα εκπληρώνουν για λογαριασμό της Πόλης το καθήκον της ενημέρωσης κατ’ αρχήν του κόσμου της επί των επιδιωκομένων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ, αποτυπωμένα όλα στις διατάξεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας Αττικής κλπ. – εφ’ όσον ούτε η Δημοτική Αρχή της Πόλης, ούτε το Κράτος με τις Υπηρεσίες του, ούτε τα Πολιτικά Κόμματα με τις Οργανώσεις τους, ούτε τα Επιμελητήρια (Τεχνικό, Γεωτεχνικό, κά.), ούτε οι Οργανώσεις των Επιστημόνων (Πολεοδόμων, Αρχιτεκτόνων, Δασολόγων, Νομικών, κά.), ούτε και ο Τύπος (τοπικός και κεντρικός πλην εξαιρέσεων), έχουν τιμήσει τον ρόλο τους στην προκειμένη περίπτωση…

Γι’ αυτό και γράφει: “Το Γήπεδο είναι απολύτως νομότυπο, όσον αφορά τις πολεοδομικές διατάξεις” – προσέξτε νομότυπο όχι νόμιμο. Μα αν έτσι είναι τα πράγματα τότε τι χρειάζονται οι διατάξεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής κλπ. οι στην “Αγιά Σοφιά” αναφερόμενες, που συν τοις άλλοις δεν στέκουν νομικά με το ισχύον Σύνταγμα;

Και συνεχίζει: “Η ΑΕΚ ζητάει από τον Δήμο, αντισταθμιστικά, 2,4 στρέμματα Άλσους” – δεν γνωρίζει πως ο Δήμος δεν θα έχει λόγο για το Δάσος αν ψηφισθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. από την Βουλή των Ελλήνων; Και δεν γνωρίζει τι προβλέπουν οι διατάξεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου σχετικά με τα στρέμματα που είναι δυνατόν να διατεθούν για τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ; Και δεν γνωρίζει, πως άμα ψηφισθεί το Ρυθμιστικό στην Βουλή την άλλη βδομάδα, ο λόγος δεν θα γίνεται πια για Δάσος, ή Άλσος έστω, αλλά για Πάρκο;

Σαν πολλά όμως φαίνεται να μην γνωρίζει το “Επιτέλους” του Γιώργου Λιόση! Και πού να καταπιαστούμε με το Ρυθμιστικό και τις προβλέψεις του σ’ όλη τους την έκταση, αλλά και με τα άλλα, όπως για την χωροταξική-πολεοδομική μεταρρύθμιση, τα δάση κλπ. και τις επιπτώσεις όλων αυτών στην Πόλη μας, στην λειτουργία της και στην ζωή των κατοίκων της.

Με το να καταπίνεις αμάσητα όσα σου λένε, δεν γίνεσαι λειτουργός του Τύπου – πρέπει να το ψάχνεις το πράγμα και για να προσφέρεις ενημέρωση και για να προσφέρεις, αν μπορείς, και γνώμη!

Μόνο έτσι γίνεσαι χρήσιμος στην Πόλη σου, στον κόσμο της – άλλως…

Κώστας Π. Παντελόγλου