Ανοιχτό γράμμα σε όσους μετέχουν στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής των Ελλήνων!

Αισθάνομαι την ανάγκη, ως γέννημα-θρέμμα Φιλαδελφειώτης, αλλά και ως άνθρωπος που έντονα μετείχα, αλλά και μετέχω, του δημοσίου βίου των Ελλήνων, να απευθυνθώ σε σας και να σας ζητήσω να μην προβείτε, αυτή την ώρα, σε συζήτηση και ενδεχομένως ψήφιση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής κλπ.

Η Πόλη μας βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, μια νέα Δημοτική Αρχή ανεδείχθη στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 και παραλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 – το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. και τα όσα αυτό προβλέπει για την Πόλη μας και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας, δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το εκλεγμένο στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και βεβαίως στο νεοεκλεγμένο στις Εκλογές του Μαΐου 2014.

Θα σας είναι γνωστό φαντάζομαι σε τι συνθήκες διατελούμε μήνες τώρα – ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι έχει καταλυθεί, το ίδιο και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Μην ρίξετε και σεις με την στάση σας στην Βουλή των Ελλήνων λάδι στην φωτιά. Ενεργήστε έτσι ώστε να δοθεί ο καιρός να συζητήσει και ο κόσμος της Πόλης μας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλεπόμενα από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. και τις επιπτώσεις τους στην Πόλη μας και στον πνεύμονά της, το Δάσος μας, στην λειτουργία της και στην ζωή των κατοίκων!

Μην βιαστείτε να καταδικάσετε με την στάση σας, ασυζήτητα και ετσιθελικά, την Νέα Φιλαδέλφεια και τον κόσμο της σε βίο αβίωτο – πολλά και επώδυνα όσα ήδη αντιμετωπίζει από την συμμετοχή των περισσότερων από σας σε αρνητική για τα λαϊκά στρώματα νομοθετική παραγωγή!

Τελειώνω αυτό το ανοιχτό γράμμα σημειώνοντας: πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν επιβάλλονται Ρυθμιστικά Σχέδια χωρίς συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους – αυτό έπρεπε να είχε συμβεί και απ’ άκρου σ’ άκρο στον Αθηναϊκό-Αττικό χώρο, προτού εσείς συζητήσετε και ψηφίσετε στην Βουλή των Ελλήνων, και τούτο γνωρίζετε καλά πως δεν συνέβη! Πού; Στην πατρίδα του Διαλόγου!

Η Νέα Φιλαδέλφεια, πρωτοπόρα στην ορθή αντίληψη των σχετικών με το Ρυθμιστικό Σχέδιο, σας καλεί, και δι’ εμού, να μην βιαστείτε – σεβαστείτε την μεταβατική φάση που περνά, κι όπως η Νέα Φιλαδέλφεια και άλλοι Δήμοι του Αθηναϊκού-Αττικού χώρου την ίδια μεταβατική φάση περνούν. Σεβαστείτε τους, και μην βιαστείτε να τους καταδικάσετε σε βίο αβίωτο!

Κώστας Π. Παντελόγλου
πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ – άλλοτε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων
και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ