Image

Οι προβλέψεις για το Δάσος της ΝΦ όταν ακόμη ψηνόταν η νομοθετική ρύθμιση για την “Αγιά Σοφιά” και ακόμα παλαιότερα…

Καλά κάνει και τα ψέλνει η “Λαϊκή Συσπείρωση” στον Δήμαρχο ΝΦ-ΝΧ Γιάννη Βούρο με τα όσα λέει για την “αξιοποίηση” του Δάσους ΝΦ με “παραχωρήσεις” στην επιχειρηματική δραστηριότητα επιτηδείων.

Όμως ο Γιάννης Βούρος δεν αεροβατεί.

Γνωρίζει από μιας αρχής, όταν ψηνόταν η νομοθετική ρύθμιση για την “Αγιά Σοφιά”, πριν την ψήφιση των σχετικών διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής το καλοκαίρι του 2014, πού πατεί και πού πηγαίνει…

Στη νομοθετική ρύθμιση για την “Αγιά Σοφιά” ή άλλως για το “Κέντρο Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού”, την Αιτιολογική της Έκθεση και την Πολεοδομική Χωροταξική και Περιβαλλοντική Θεώρηση – που συνέταξε ο Δημήτρης Οικονόμου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Ομάδα του – ως αναπόσπαστο τμήμα τους, υπάρχουν όσα του επιτρέπουν να λέει και να πράττει όσα λέει και όσα πράττει και όσα θα πράξει…

Εκεί εκπίπτει το Δάσος της ΝΦ σε Πάρκο, στο οποίο μάλιστα δύνανται πέραν του πρασίνου να περιλαμβάνονται και άλλες χρήσεις, ειδικές ονομαζόμενες…

Ωστόσο και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νέας Φιλαδέλφειας που εγκρίθηκε το 1989, τροποιήθηκε το 1992 και το 2003 αναφέρεται ότι “Το Άλσος του Δήμου εντάσσεται στο Σχέδιο ως ζώνη ειδικων χρήσεων και παραμένει Άλσος”…

Για όλα αυτά μιλήσαμε έγκαιρα και γράψαμε έγκαιρα: Διαβάστε τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2014 καθώς και στις 1, 7 και 9 Μαρτίου 2014. Και σημάναμε συναγερμό…

Και ποια ήταν η στάση των πολιτικών κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων – η σιωπή τους (και η απραξία τους) προς απάντησή μας, μαζί και της “Δύναμης Πολιτών” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για τις οποίες και την στάση τους έγραψα αντίστοιχα στις 23 Μαρτίου 2014 και στις 24 Απριλίου 2014.

Καλές οι τωρινές αντιδράσεις – όμως καθυστερημένες και αδύναμες. Χρειάζεται κάτι δραστικότερο, πολύ πιο δραστικό απ’ ό,τι θα χρειαζόταν το 2014 για ν’ αποτραπούν οι από χρόνια δρομολογημένες δυσμενείς εξελίξεις.

Κώστας Π. Παντελόγλου