Image

Το πρώτο μετεκλογικό πολιτικό επίδικο για τον Γιάννη Βούρο

3
λεπτά ανάγνωσης

Τώρα που ο Γιάννης Βούρος εκλέχτηκε δήμαρχος ΝΦ-ΝΧ, με τον τρόπο και για τους λόγους που εκλέχτηκε, βρίσκεται μπροστά σε μια νέα ευθύνη: να μαζέψει εκείνους που τον στήριξαν και τον στηρίζουν προσβάλλοντας κατάφωρα τα τρία τέταρτα του εκλογικού σώματος που δεν τον στήριξαν, αλλά κατοικούν σ’ αυτή την πόλη – και των οποίων δήμαρχος θα είναι για την επόμενη τετραετία.

Αυτές οι προσβλητικές τοποθετήσεις, που προέρχονται κυρίως έξω από την πόλη, αλλά όχι αποκλειστικά, μονοπώλησαν με την επιμονή τους όχι μόνο την προεκλογική περίοδο, αλλά και όλη την περασμένη πενταετία, προκαλώντας εν μέρει και την πολιτική συνθήκη μέσα στην οποία ευοδώθηκε η εκλογή του Γιάννη Βούρου. Βρήκαν χώρο στα επίσημα και ανεπίσημα οπαδικά σάιτ, στη σχολιογραφία τοπικών ενημερωτικών ιστοσελίδων (κυρίως εκείνης με την περισσότερη σχολιογραφία, της “Αλήθειας” του Διαμαντή Σεϊτανίδη) και βέβαια στον μεγάλο αντιπολιτικό βραχνά της εποχής μας, το Facebook.

Ακόμη, λοιπόν, κι αν χωρίς αυτό το κλίμα να σέρνεται στο διαδίκτυο επί μια πενταετία ο Γιάννης Βούρος δε θα μπορούσε να εκλεγεί, σήμερα βρισκόμαστε σε μια άλλη μέρα κι ο νέος δήμαρχος μάλλον αισθάνεται πως χρειάζεται το αντίστροφο από την προεκλογική πόλωση για να πορευτεί εν ειρήνη την ερχόμενη τετραετία. Την Κυριακή 2/6/2019, μετά την εκλογή του, δήλωσε στον Βασίλη Βέττο του F-X News: “Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχουν συνεργάτες, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που πέρα απ’ το ότι η απλή αναλογική μας επιβάλλει να συνεργαστούμε υπάρχει και μια άλλη πλευρά που έχει να κάνει με τους κατοίκους. Θα είμαστε για όλους μια δημοτική αρχή, θα είμαστε για όλα τα μεγάλα ή τα μικρά προβλήματα παρόντες έξω από το δημαρχείο, στους δρόμους, σε αγαστή συνεργασία με όλο τον κόσμο”. Το ίδιο βράδυ, στο περιθώριο των οπαδικών πανηγυρισμών (“σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια”…), ο Γιάννης Βούρος συναντήθηκε με τον Αριστείδη Βασιλόπουλο και ενημερώθηκε για ενέργειες της νυν δημοτικής αρχής, ενώ στον νικητήριο χαιρετισμό του έξω απ’ το εκλογικό του περίπτερο είπε: “Από αύριο θα μπούμε στη διαδικασία να ενημερωθούμε πιο διεξοδικά πιο εμπεριστατωμένα, ενδελεχώς, να δούμε τι έχουνε μπει στα σχέδια που είχε ο προηγούμενος δήμαρχος μπροστά, τι είναι σε ωρίμανση, να προγραμματίσουμε και τις δικές μας ιδέες έτσι ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα μίγμα αναβάθμισης της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας”.

Καλά όλα αυτά τα συναινετικά, αλλά δεν είναι κενό γράμμα όσο υπάρχουν πράγματα όπως τα παρακάτω;

Λοιπόν, Γιάννη Βούρο, καταδικάζεις αυτού του τύπου τις τοποθετήσεις; Αν ναι, τι θα κάνεις για να τις σταματήσεις; Ο χρόνος μετρά από τώρα.

π.

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, διαφορετικά πράγματα απ’ τον Γιάννη Βούρο είπε ο αποτυχών και απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου, στην “αποτίμησή” του των εκλογικών αποτελεσμάτων. Κατά τον πιο ευέλικτο λογιστή της πόλης, δεν υπάρχει ρόλος για την αντιπολίτευση την επόμενη τετραετία. Φαίνεται κάτι θα ξέρει εκ πείρας.