Image

Άλλο αποτίμηση, άλλο σκοπιμότητα

Υπάρχουν αποτιμήσεις και αποτιμήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο “Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας” τα αποτίμησε λαμβάνοντας υπόψη τους αδιάψευστους αριθμούς. Ο αποτυχών υποψήφιος του Γιάννη Βούρου Νίκος Παπανικολάου “αποτίμησε” καταρχάς στη “Φιλαηδόνα” του το εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς να μας πει τίποτα για την ψήφο των πολιτών και επαναλαμβάνοντας τα γνωστά προεκλογικά. Επανήλθε με δεύτερο δημοσίευμα, πιο ουσιώδες, όπου λέει ότι δήμαρχο έβγαλε η Νέα Χαλκηδόνα (που δε βιώνει το πρόβλημα Μελισσανίδη πρώτο χέρι), όπως επίσης και ότι δήμαρχο έβγαλε η δεξιά παράταξη (άρα αυτοί κέρδισαν, όχι ο Τίγρης ή ο πασόκος Βούρος).

Εκτιμούμε ότι η ανάγκη να το επισημάνει αυτό δημοσίως προκύπτει από διελκυστίνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της διαμορφούμενης συμμαχίας για την επόμενη τετραετία. Λογικά, δε θα έχει την ίδια άποψη με τον Νίκο Παπανικολάου ο συνοδοιπόρος του Παντελής Γρετζελιάς, άσε που για τον Γιάννη Βούρο μπορεί να μην έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η εικόνα του προβλήματος στη συμμαχία της οποίας ηγείται.

Η αλήθεια, βέβαια, στο συγκεκριμένο ζήτημα, φαίνεται να βρίσκεται στην πλευρά του Νίκου Παπανικολάου. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο Γιάννης Βούρος συγκέντρωσε στον β’ γύρο 7.818 ψήφους σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, ενώ στις μέρες της ακμής του, το 1994, ο Παντελής Γρετζελιάς είχε καθαρίσει απ’ τον πρώτο γύρο τις εκλογές παίρνοντας 7.259 ψήφους μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχοντας τέτοια σημεία αναφοράς, δεν το λες και τρομερό το 2.651 που πήρε φέτος στον πρώτο γύρο ο κ. Γρετζελιάς…

Ανάλογη παρελκυστική “αποτίμηση” αποτελεσμάτων επιχείρησε και ο Βασίλης Βέττος, σχολιάζοντας το δήθεν μειωμένο ποσοστό της αποχής, θορυβημένος μάλλον απ’ τους απόλυτους αριθμούς που δημοσιεύσαμε και δείχνουν τι πράγματι έβγαλαν οι δημοτικές εκλογές. Για τη δημιουργία εντυπώσεων συνέκρινε μήλα με πορτοκάλια και εντέλει έβλαψε μονάχα την αξιοπιστία του. Είναι κρίμα, διότι ο Βασίλης Βέττος έχει δείξει δείγματα εργατικότητας.

π.