Image

Υπάρχουν ρατσιστές στη Νέα Φιλαδέλφεια;

2
λεπτά ανάγνωσης

Ένα απ’ τα … “καλά” της κατάστασης του τελευταίου διαστήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια με αφορμή το σχέδιο Μελισσανίδη, είναι ότι ξεθάρρεψαν ανάμεσά μας και τα πρόσωπα που εκφράζουν ανοιχτά ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Δεν είναι βέβαια παράδοξο, αν καλοσκεφτεί κανείς ποιο είναι το ουσιώδες διακύβευμα των ημερών, αλλά αξίζει τον κόπο να ρίξει κανείς μια ματιά όχι μόνο στα όσα λέγονται προφορικά και πετούν, κατόπιν, στον καθαρό αέρα της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και σ’ όσα γράφονται ανερυθρίαστα στα κοινωνικά δίκτυα και μένουν καταγεγραμμένα. Εκεί θα συναντήσουμε μια πλειοδοσία μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, φασιστικής ισοπέδωσης που ξεκινά συνήθως απ’ το γνωστό ζήτημα του γηπέδου και περνά σε κάθε ζήτημα που αξιοποιεί η μελισσανιδική προπαγάνδα για να αντιπολιτευτεί τη δημοτική αρχή, όπως προσφάτως το σχέδιο στέγασης προσφύγων στην πόλη.

Φορείς αυτών των απόψεων δεν είναι μόνο νεαροί ή και μεγαλύτεροι φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ απ’ την Καστοριά ως το Κιλελέρ κι απ’ την Κρήτη ως τον Πειραιά. Είναι, επίσης, εργαζόμενοι και κάτοικοι της πόλης, που εκδηλώνονται σήμερα δημόσια κι επωνύμως ξεκινώντας απ’ τη διαφωνία για το γήπεδο και καταλήγοντας να μιλάνε για εξορίες, απελάσεις, γκέτο κι άλλα ανάλογα. Αυτό δεν είναι έκπληξη για τους λίγους που έχουν μελετήσει τα κατά καιρούς αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων πάσης φύσεως στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι, έχουμε σήμερα τη “χαρά” να διαβάζουμε ενυπόγραφες τοποθετήσεις από ανθρώπους της διπλανής πόρτας όπως η παρακάτω (sic):

Τι δουλεια εχουν οι Μικρασιατες Παπουδες μας , με της ορδες του Ισλαμ , ανιστορητοι ανθελληνες, δεν εχετε τιποτα πλεον να πουλησετε παρα ” ψευδοανθρωπισμο”, μερες μετρατε και εσεις και ο υπουργος λαθροαποικησης Μουζαλας!!

π.