Image

Μια έκδοση του Βασίλη Αποστολίδη

apostolidisΚυκλοφόρησε μια έκδοση “μόνο για αγαπημένους συγγενείς και φίλους, εκτός εμπορίου φυσικά” του δικού μας Βασίλη Αποστολίδη, που κατοίκησε εδώ, μαθήτεψε στα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας (Δημοτικό, Γυμνάσιο) και την υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος τα χρόνια 1975-1978, ως Πρόεδρος του Μορφωτικού και Ψυχαγωγικού Συνδέσμου από το 1969-1971, ως συντάκτης του τοπικού τύπου (“Φιλαδέλφεια” του Κώστα Μπαζαίου και “Αναζήτηση” του Γιώργου Κακάτσου), αλλά και ως συνεκδότης του free press “Ευκαιρίες και Προσφορές”.

Τίτλος της έκδοσης “Η ζωή μου, ένα ποτάμι”, πάνω από 750 σελίδες που το περιεχόμενό τους αναφέρεται φυσικά και σε της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά απλώνεται και στο σύνολο του βίου του 75χρονου πια Βασίλη – τις σπουδές του στη Γερμανία και όχι μόνο, την επαγγελματική του ζωή (στο Υπουργείο Ναυτικών, στην προώθηση της Δισκογραφικής Παραγωγής, στην Τοπική Δημοσιογραφία), την οικογενειακή του ζωή (της πατρικής του οικογενείας και των δύο κλάδων της, αλλά και εκείνης που ο ίδιος δημιούργησε με την Ρίτσα Ζωγράφου και φυσικά και της δικής της πατρικής οικογενείας τα δεδομένα).

Ένας απολογισμός ζωής, χρήσιμος στο συγγενικό και φιλικό κύκλο του Βασίλη και της Ρίτσας, μα και γενικότερα θαρρώ, που ωστόσο περιλαμβάνει, κατά τη γνώμη μου, και υλικό ιστορίας σε αρκετά απ’ όσα αναφέρει, που καλό θα ήταν να συζητηθεί και ευρύτερα. Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να το κάνω εδώ, στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, με την άδεια του Βασίλη.

Κώστας Π. Παντελόγλου