Image

“Διαβεβαιώσεις” και πραγματικότητες: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

aekΔημήτρης Ανδριόπουλος, project manager “Αγιά Σοφιάς”, Δημοτικό Συμβούλιο N.Φιλαδέλφειας-N.Χαλκηδόνας, 2 Οκτωβρίου 2013:

“[Με την κατασκευή του γηπέδου] θα αναβαθμιστεί ο Δήμος που επί δέκα χρόνια έχει στερηθεί ένα συνολικό τζίρο 130 εκατομμύρια ευρώ. Ο πολλαπλασιασμός δεν είναι εντυπωσιασμού, είναι απλός. 25 Κυριακές με 24.000 κόσμο με 12 ευρώ μέση κατανάλωση κάνει ένα τέτοιο νούμερο. Αυτό τον τζίρο τον έχει στερηθεί η περιοχή σας επί μια δεκαετία”.

25 x 24.000 = 600.000
600.000 x 12 = 7.200.000
7.200.000 x 10 = 72.000.000

3 Comments Text
 • ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ..ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ..ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΦΩΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ..ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΣΙΝΗΣ .. ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ 3 ΚΑΙ 4 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΓΓΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ … ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΑΙΜΑΤΑ …ΚΑΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ …. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ..ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ … ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ …ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ..ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΜΕΝΕ ΣΤΑ 4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ..ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΕΣΠΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ … ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ..

 • Οι αριθμοί του κυρίου Ανδριόπουλου προκύπτουν από κάποια ευφάνταστα μαθηματικά και υποθέσεις που ισχούουν μόνο στο κεφάλι του. To πρωτάθλημα έχει 18 ομάδες, άρα η κάθε ομάδα παίζει 17 παιχνίδια πρωταθλήματος στην έδρα της. Άρα 17 Κυριακές κι όχι 25

  Οι 24.000 θεατές είναι απλά ένα φιλόδοξο νούμερο, ο μέσος όρος εισητηρίων της ΑΕΚ είναι πολύ χαμηλότερα κι ακόμα κι ο ισχυρισμός ότι το νέο γήπεδο θα ανεβάσει τον μέσο όρο των εισητηρίων είναι κάτι που μπορεί να ισχύσει για 2-3 χρόνια, όχι παραπάνω.

  τα 12 ευρώ κατ’άτομο μπορεί να τα εισπράτει η ΑΕΚ από εισητήρια αλλά σε καμία περίπτωση τα καταστήματα της περιοχής τα οποία δεν τα κατέχουν αναγκαστικά κάτοικοι της.

  Συνεπώς, το όποιο εν δυνάμει οικονομικό όφελος για την Φιλαδέλφεια είναι και ισχνό εκτός από υποθετικό. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Αν θέλει ο κύριος Ανδριόπουλος να μιλήσει σε μια πραγματική βάση ας παραθέσει στοιχεία για την αύξηση των αξιών γης στη Φιλαδέλφεια μετά την κατεδάφιση του γηπέδου και ας αναθέσει μια πραγματική μελέτη σε μια ανεξάρτητη αρχλη που να μας πείθει ότι το γήπεδο θα είναι ένα έργο οφέλιμο για την περιοχή και όχι ένας πόλος βίας και ναρκωτικών όπως στο παρελθόν.

 • Όντως κάνοντας αυτούς τους πολλαπλασιασμούς το νουμερο δεν βγαίνει. Είναι υπερβολή του κυρίου Ανδριόπουλου.

  Όμως αυτό που στο site σας υπόπτως παραβλέπετε είναι ότι από το 2003 που γκρεμίστηκε το γήπεδο μέχρι την ημέρα που ανέλαβε ο Μελλισανίδης την ΑΕΚ , η περιοχή της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας έπεσε σ’ενα πρωτοφανή οικονομικό μαρασμό.

  Η Δεκελείας άδειαζε από εμπορικά καταστήματα και όσοι προσπάθησαν να κάνουν μία κίνηση τους έτρωγε η μαρμάγκα και ο Σκλαβενίτης .Οι παλιές δόξες της Φιλαδέλφειας , Κανάκης και Τίλλας , με τη γνωστή ποιότητα τους δεν σταύρωναν πελάτη. Το μόνο μαγαζί που “πέτυχε” ήταν ο πανάθλιος Γρηγόρης και αυτό γιατί ήρθε να αντικαταστάσει ένα ιστορικό καφενείο. Όλα αυτο μέχρι πριν ενάμιση χρόνο!!! Δεν είναι μακρυά , μη τα ξεχνάτε. Και έρχεστε τώρα και εκφράζετε θέσεις εναντίον του γηπέδου , που ΜΟΝΟ(!!!) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του γηπέδου έχουν ανοίξει καταστήματα σε όλο το μήκος της λεωφόρου όπου συνεπάγονται και θέσεις εργασίας!!!!!!!
  Ξέρετε πόσα λεφτά έχουν επενδυθεί το τελευταίο εξάμηνο μόνο;
  Έχετε κάνει τη σύγκριση με τα λεφτά που έχουν μπει στη Φιλαδέλφεια όσο ήταν το γήπεδο ένα απλό χωράφι;
  Τα καταστήματα που έχουν ανοίξει είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ και με τη δημιουργία του γηπέδου θα είναι , με την προσέλευση του κόσμου, ένα σπουδαίο έσοδο για τον δήμο μας . Έσοδα που δεν ήταν στον πολλαπλασιασμό σας αλλά θα είναι στα ταμεία του δήμου. Μήπως ξέρετε πόσα λεφτα έχουν εισπραχθεί από τις καινούργιες αυτές επιχειρήσεις στη διάρκεια αυτού του ενάμιση περίπου χρόνου; Και πόσα θα εισπραχθούν , όταν με το καλό γίνει το γήπεδο που ο κόσμος που θα επισκέπτεται την Φιλαδέλφεια θα είναι πολλαπλάσιος;
  Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι με την αγάπη των οπάδων για την ΑΕΚ αλλά και με τη λαχτάρα που υπάρχει για το σπίτι της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ , οι επισκέψεις στην περιοχή δεν θα περιορίζονται σε μία Κυριακη από τις δύο ή μια Τετάρτη που μπορει να έχει αγώνα αλλά 7 μέρες τις βδομάδας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου . Αυτόν τον πολλαπλασιασμό μπορείτε να τον κάνετε ; Και σκεφτείτε ότι οι επενδύσεις που έχουν κάνει οι επιχειριματίες της περιοχής είναι ικανές να προσελκύσουν ποιοτικό κόσμο .
  Το brand name “Φιλαδέλεια” στη συνείδηση του κόσμου ποιοτικά είναι πολύ δυνατό και η ευκαιρία που μας δίνεται με την αρωγή όλου του κόσμου μπορεί να εκτοξεύσει τη Νέα Φιλαδέλφεια σαν ένα πολύ ελκυστικό προορισμό για οικογένειες .
  Και ότι αυτό συνεπάγεται ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ για τα έσοδα του δήμου.

  Και κάτι τελευταίο …. Αν η Φιλαδέλφεια δεν είχε την ΑΕΚ θα ήταν σαν το αίσχος , την Νέα Ιωνία…
  Συγνώμη αλλά προτιμώ την περιοχή μου και τη βρίσκω πολύ πιο όμορφη. Και αυτό που έχει ομορφύνει τη γειτονιά μου είναι η ΑΕΚ!!!