Image

Οι αφιονισμένοι σκοταδιστές και ο κόσμος της Πόλης μας

3
λεπτά ανάγνωσης

IMG_7967Η επίθεση αφιονισμένων σκοταδιστών στο σπίτι ενός από τους 17 πολίτες, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση διατάξεων του Ν. 4277/2014 που αφορούν την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ, είναι το πιο πρόσφατο από τα βίαια γεγονότα που ταράζουν την Πόλη μας εδώ και 14 μήνες.

Η ιστορία ξεκίνησε από τη δυναμική παρέμβαση οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (2 Οκτωβρίου 2013, 20 Νοεμβρίου 2013). Συνεχίστηκε με την αντισυγκέντρωση των ίδιων στην τελευταία προεκλογική ομιλία του υποψήφιου τότε δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου στις 23 Μαΐου 2014. Κλιμακώθηκε με την ματαίωση της ανοιχτής συζήτησης για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής που είχε καλέσει Πρωτοβουλία Κατοίκων στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας στις 29 Μαΐου 2014. Πήρε εξωφρενικές διαστάσεις με τη διπλή αντισυγκέντρωση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ στις 19 και 20 Ιουνίου 2014 εναντίον του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό πολιτών και τον βανδαλισμό του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου “Στρούγκα”. Δεν σταμάτησε ούτε και τότε· συνεχίστηκε με την συγκέντρωση οπαδών κατά το ματαιωμένο λόγω έλλειψης απαρτίας Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιουνίου 2014 και με τη βίαιη ματαίωση εκδήλωσης για το νέο ΡΣΑ που προσπάθησε να οργανώσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τον ομόλογό του της Νέας Ιωνίας στις 24 Ιουνίου 2014 στο ΠΠΙΕΔ.

Σήμερα, οι συνεχιζόμενες αυτές επιθέσεις προσωποποιούνται σε κάποιον απ’ αυτούς που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στα ένδικα μέσα για την υπεράσπιση του κοινού μας συμφέροντος. Στις 25 Ιουνίου 2014, ο “Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας” έγραφε κάτι που εξακολουθεί να πιστεύει κι εξακολουθεί να ισχύει: “Δεν είναι μακρυά ο καιρός που τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα ηττηθούν κατά κράτος στην Νέα Φιλαδέλφεια – γιατί ο τόπος αυτός έχει παράδοση σημαντική δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων την οποία συνεχίζει να τιμά!“.

Μένει, βέβαια, ν’ απαντηθεί το ερώτημα αν οι οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικές και δημοκρατικές θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, δίπλα στους κατοίκους της Πόλης που, κατά τον τρόπο του ο καθένας, αγωνίζεται τον αγώνα τον καλό. Εάν δεν το κάνουν, πρέπει να ξέρουν ότι θα είναι άλλες, νέες δυνάμεις που θα επιτελέσουν αυτό το δύσκολο, μα αναγκαίο έργο.

Ο “Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας” έχει τη βεβαιότητα ότι λίγα σπασμένα τζάμια και μερικά κολλυβογράμματα σ’ έναν τοίχο ή ένα αυτοκίνητο, δεν μπορούν να ανακόψουν τη δυναμική όσων εργάζονται συστηματικά για την υπεράσπιση της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ και απ’ όσους, εντός κι εκτός Πόλης, συμβαδίζουν μ’ αυτά.