Τι είναι το Συντονιστικό Κατοίκων;

Κάποιοι μέσα στην Πόλη μας, αν και εδώ ζουν και κυκλοφορούν, μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, τι είναι το Συντονιστικό Κατοίκων.

Προσδιορίζουν χρονικά την αφετηρία της εμφάνισής του, αναρωτιούνται ποιος το διοικεί, ποιος το εκπροσωπεί, αν “ο Δήμος πάρει μια πρωτοβουλία για την προστασία του Άλσους και καλέσει σε συνεργασία τους συλλόγους της Πόλης, το “Συντονιστικό” πώς θα εκπροσωπηθεί”;

Το Συντονιστικό Κατοίκων όμως δεν είναι ένας ακόμη σύλλογος – στην Πόλη μας πολλούς μήνες τώρα είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες δυαδικής εξουσίας, εφόσον η δημοτική εξουσία στο πρόσωπο της δημάρχου Έφης Γαϊτανά-Αποστολάκη και του δημοτικού συμβουλίου του εκλεγμένου στις δημοτικές εκλογές του 2010 στάθηκε ανίκανη να υπερασπιστεί την Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας, απέναντι σε όσα προβλέπει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ., και χρεοκόπησε.

Σε αντιμετώπιση των πραγμάτων αναδείχθηκε ο άλλος πόλος της δυαδικής εξουσίας στην Πόλη μας, το Συντονιστικό Κατοίκων, με αντικείμενό του την υπεράσπιση της Πόλης και του Δάσους από τα όσα προβλέπει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ., αντικείμενο με βαθιά κοινωνικοπολιτική στόχευση, που μπορεί να συμβαδίσει με ανάλογες κινήσεις σε πολλές πόλεις και περιοχές της Ελλάδας, αφού τα ανάλογα με την Πόλη μας επιδιώκει η υπό την ξένη επικυριαρχία άρχουσα τάξη της χώρας μας παντού. Η τελευταία άλλωστε νομοθετική της παραγωγή με τα Ρυθμιστικά Σχέδια, την χωροταξική-πολεοδομική μεταρρύθμιση, τα δάση, τις παραλίες κλπ. αυτό το κάνει ηλίου φαεινότερον!

Υπό την προϋπόθεση επιτυχούς συντονισμού, η εμφάνιση του άλλου πόλου της δυαδικής εξουσίας και πανελλήνια είναι ρεαλιστικός, και τότε θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς – η υπεράσπιση του Ελληνικού χώρου, η υπεράσπιση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων, μπορεί να είναι ο συνεκτικός κρίκος ενός νικηφόρου τελικά συντονισμένου αγώνα!

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text
  • Χαχαχα πες κι ενα αριθμό μελών να γελάσουμε… Πάνω απο 30 δεν είστε . ΣΩΣΤΑ.;; Που να απαντήσεις… Είπαμε κόντρα άποψη δεν δέχεσαι