Κάποιοι του κεντρικού, μα και του τοπικού, δημοσίου βίου μοιάζουν να νομίζουν πως τελειώσανε με τη Νέα Φιλαδέλφεια!

2
λεπτά ανάγνωσης

Κούνια που τους κούναγε!

Θα είχα να τους πω πως δε λογαριάσανε, ούτε και λογαριάζουνε καλά τα πράγματα, δεν τα ζυγίσανε και δεν τα ζυγίζουνε σωστά.

Νομίζουνε πως μετακύλησαν το ζήτημα στη δικαστική εξουσία – κι αυτό ενδεχομένως, διότι ίσως ο κόσμος δεν το αποφασίσει φοβούμενος την επωνυμία, καθημαγμένος οικονομικά κλπ. είναι μερικές από τις σκέψεις που κάνουν – ξεχνούν όμως κάτι σημαντικό.

Ποιο είναι αυτό; Αυτό είναι ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και τα πολιτικά ζητήματα μένουν ανοιχτά από κείνους που δεν υποτάσσονται και τα παλεύουν οι ίδιοι και όσοι στο μεταξύ πείθονται από τα επιχειρήματά τους.

Το ότι είναι το ζήτημα πρωτίστως πολιτικό προκύπτει από τον χαρακτήρα της πρόσφατης νομοθετικής παραγωγής με τα Ρυθμιστικά Σχέδια, την χωροταξική-πολεοδομική μεταρρύθμιση, τα δάση, τις παραλίες κλπ., νομοθετικής παραγωγής που έχει στο στόχαστρο απ’ άκρου σ’ άκρο τον Ελληνικό χώρο και τους όρους ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Επομένως η Νέα Φιλαδέλφεια δε θα εξελιχθεί σε ζήτημα μόνο της δικαστικής εξουσίας, και η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία θα βρίσκονται υπό την διαρκή πίεση της κινητοποίησης των κατοίκων της πόλης μας που δε το βάζουν κάτω φυσικά!

Συνιστώ, λοιπόν, στους παράγοντες του δημοσίου βίου των Ελλήνων, που συνηγόρησαν στην καταδίκη της Νέας Φιλαδέλφειας και του κόσμου της σε βίο-αβίωτο, με τα προβλεπόμενα υπό του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής κλπ., τη χωροταξική-πολεοδομική μεταρρύθμιση, τα δάση κλπ., να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να πάρουν πίσω όσα ψήφισαν σε βάρος μιας πόλης, που ως τη δικτατορία των συνταγματαρχών ξεχώριζε από την άμορφη μάζα του πολεοδομικού συγκροτήματος της περιοχής Αθηνών.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text
  • Πες μας πόσους θιγμενους ΦΙλαδελφειοτες μπωρεις να μαζέψεις να σου ρθω με τους τριπλασιους που θα εινα υπέρ του γηπέδου… Σε προκαλώ..ανύπαρκτοι κομπλεξικοι… 20 άτομα όλα κι όλα. Να μετάλομισετε ρε