Image

Φάουλ, κύριε Βούρο, φάουλ

2
λεπτά ανάγνωσης

Σας είδα σε κάποιο βίντεο από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ΝΦ-ΝΧ να αναφέρεστε στα σχόλια για την καλλιτεχνική σας επίδοση τα χρόνια του ’80, να τη δικαιολογείτε και να αναρωτιέστε γιατί οι κατήγοροί σας δεν αναφέρονται στην έκτοτε καλλιτεχνική και πνευματική σας πορεία.

Στην “Φιλαηδόνα” του έμμισθου συνεργάτη σας επί θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης (!) διάβασα για το “ξεχωριστό γεγονός” που θα συμβεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, την παρουσίαση σειράς βιβλίων για το θέατρο των Εκδόσεων Ωκεανίδα, την οποία διευθύνετε.

Τι θα είχα να παρατηρήσω:

Πρώτον: Το βήμα του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι για να λύνονται διαφορές σας με τον τύπο – ο τρόπος είναι τα επανορθωτικά δημοσιεύματα σ’ αυτόν και οι δικαστικές αίθουσες.

Δεύτερον: Πολύ περισσότερο, δεν είναι κατάλληλος τρόπος η διαφημιστική δραστηριότητα με χρήση του δημοτικού μηχανισμού και των δημοτικών εγκαταστάσεων, μάλιστα σε σφικτή αγκαλιά με επιχειρηματικά συμφέροντα, έστω και αν αυτά είναι του συμπαθούς σε μένα κλάδου του βιβλίου.

Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Δήμος υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, εφόσον εξυπηρετεί το κοινωνικό συμφέρον – η εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων οδηγεί στη μετατροπή του σε κάτι άλλο, και εντέλει στον αφανισμό του…

Κώστας Π. Παντελόγλου