Image

Τα χρόνια της μεταπολίτευσης στη Νέα Φιλαδέλφεια σ’ ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το ΠΠΙΕΔ – Δάσος ΝΦ/ΑΕΚ

2
λεπτά ανάγνωσης

Θα επανέλθω, φυσικά, στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974), για τα όσα περιλαμβάνει ή παραλείπει ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το ΠΠΙΕΔ, σε συνέχεια των όσων έγραψα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 3 Νοεμβρίου 2019.

Είπα όμως τώρα να ρίξω μια ματιά στο κεφάλαιο που αναφέρεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τα χρόνια της μεταπολίτευσης, συγκεκριμένα για 25 απ’ αυτά (1974-1999). Μου έκανε καταρχήν εντύπωση ο μικρός αριθμός σελίδων που αναφέρονται σ’ αυτά τα 25 χρόνια, μόλις 17 (195-211)· μετά η παραγραφοποίηση του κεφαλαίου αυτού, η οποία δεν περιλαμβάνει το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά στριμώχνει το Άλσος και όχι το Δάσος, με λειψές αναφορές, στην παράγραφο με τίτλο “Προσπάθειες για τον εκδημοκρατισμό και τη διεύρυνση του πεδίου δράσης της τοπικής αυτοδιοίκησης” (!).

Θα ήθελα να ρωτήσω τον απροσδιόριστο συγγραφέα αυτού του κεφαλαίου του βιβλίου που κυκλοφόρησε το ΠΠΙΕΔ: Με τα όσα συνέβησαν τον πρώτο καιρό της μεταπολίτευσης σε σχέση με το Δάσος της Ν. Φιλαδέλφειας (νομοθετικές ρυθμίσεις, τοποθέτηση του Δημάρχου ΝΦ Τάσου Αμπατζή κά.) δεν συναπαντήθηκε; Στις Πηγές της η συγγραφική ομάδα του βιβλίου έχει σημειώσει και τον “Ριζοσπάστη”. Το δημοσίευμα της 31ης Οκτωβρίου 1976 δεν το διάβασε; Το εν λόγω δημοσίευμα είχε αναδημοσιευτεί και στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 – αλλά βέβαια δε θα μπορούσε να το έχει διαβάσει εκεί, αφού η συγγραφική ομάδα δε συμπεριέλαβε τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις πηγές της…

Όμως δεν τελειώσαμε τα σχετικά. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε…

Κώστας Π. Παντελόγλου