Image

Τα χρόνια της μεταπολίτευσης στη Νέα Φιλαδέλφεια σ’ ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το ΠΠΙΕΔ – Δάσος ΝΦ/ΑΕΚ .3

Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το ΠΠΙΕΔ, στη σελίδα 203, διαβάζει κανείς:

“(…) τον Ιούλιο του 1979, (το Δημοτικό Συμβούλιο ΝΦ) επιχείρησε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το θέμα (της παραχώρησης 9 στρεμμάτων του Άλσους στην ΑΕΚ), η οποία ωστόσο απαγορεύτηκε από την Αστυνομία”.

Τι συμπέρασμα θα βγάλει κανείς διαβάζοντας αυτά; Προφανώς ότι δεν πραγματοποιήθηκε η αποφασισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο ΝΦ (Δήμαρχος Σάββας Σταματιάδης) συγκέντρωση – όμως αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η απαγορευθείσα από την Αστυνομία συγκέντρωση, διότι και καλά απειλούνταν “σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής”, πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου 1979, ως είχε οριστεί, μπροστά στο Δημαρχείο ΝΦ – ας διαβάσει ο συντάκτης του κεφαλαίου “Η Νέα Φιλαδέλφεια στη Μεταπολίτευση” τα όσα δημοσιεύθηκαν στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, ώστε να κατατοπισθεί σχετικά (βλ. αρ. Φύλ. 80, Απρίλιος 2016, σελ. 1 και ηλεκτρονική έκδοση 30 Μαρτίου 2016).

Δεν παρακολουθεί ο συντάκτης του κεφαλαίου “Η Νέα Φιλαδέλφεια στη Μεταπολίτευση” και την εξέλιξη του θέματος της παραχώρησης των 9 στρεμμάτων του Δάσους ΝΦ στην ΑΕΚ, παρότι δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη” της 18ης Οκτωβρίου 1979, που αναδημοσιεύει ο “Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 3 Σεπτεμβρίου 2014, κατατοπίζει σχετικά και πληροφορεί μάλιστα για συνάντηση του Σάββα Σταματιάδη με τον Υφυπουργό Δημοσίων Έργων Στέφανο Μάνο στις 23 Σεπτεμβρίου 1979, όπου και του “επέδωσε 8.000 υπογραφές Δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας που ζητούν να σταματήσει κάθε προσπάθεια παραχώρησης στρεμμάτων του Άλσους στην ΑΕΚ”.

Δεν τελειώσαμε ωστόσο με την παραχώρηση των 9 στρεμμάτων του Δάσους ΝΦ στην ΑΕΚ, όπως αυτή (δεν) καταγράφεται στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το ΠΠΙΕΔ. Είναι αυτός ο λόγος που θα συνεχίσουμε…

Κώστας Π. Παντελόγλου