Image

Σελίδες Ιστορίας Νέας Φιλαδέλφειας – Μια Έκθεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη “Δημοτική Ενημέρωση” του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, φύλλο 4, Δεκέμβριος 2004 (Δήμαρχος ο γιατρός Νίκος Αδαμόπουλος), με τίτλο “Έκθεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση” και πλούσια φωτογραφική πλαισίωση αυτοδιοικητικών εκδόσεων, που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση, σημειώθηκαν τα ακόλουθα:

“Μια Έκθεση με σπάνιες εκδόσεις, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγινε στην πόλη μας το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2004. Την Έκθεση οργάνωσε η Μονάδα Τεκμηρίωσης και Μελέτης Ζητημάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Εκδόσεων Παντελόγλου στην οδό Δεκελείας 141.

Η Έκθεση είχε ως θέμα “Η Επιθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, το επίσημο όργανο των Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδος, το εκδιδόμενο υπό της Κεντρικής των Ενώσεως και τινες εκ των άλλων εκδόσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση των χρόνων 1974-1978”.

Τα εκτεθέντα επέλεξε ο συμπολίτης μας Κώστας Π. Παντελόγλου, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, άλλοτε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ξεφυλλίζοντας τα δυσεύρετα παλαιά τεύχη της Επιθεώρησης της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και (τις άλλες εκδόσεις) εκείνης της περιόδου, γινόταν φανερό ότι υπήρχε σημαντικός πλούτος ιδεών και έντονη κινητικότητα για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Κώστας Π. Παντελόγλου