Image

Ποιος πληρώνει και ποιοι πληρώνονται

Αυτοί που πληρώνονται για να ενδιαφερθούν για την πόλη – ο Δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του – εγκαλούν, ασεβείς και βλάσφημοι αυτοί, ανθρώπους που οι ρίζες τους είναι βαθιές σ’ αυτόν τον τόπο, και οι προσπάθειες και οι φροντίδες τους, οι θυσίες τους, μαζί και οι οικονομικές, είναι γνωστές στους νουνεχείς Φιλαδελφειώτες και Φιλαδελφειώτισσες, για το ποιος πληρώνει τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, το καμάρι τους, που 35 χρόνια αγωνίζεται τον αγώνα τον καλό.

Οι πληρωνόμενοι από το δημοτικό ταμείο ΝΦ-ΝΧ, οι μέχρι χτες αμειβόμενοι από το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δανειοδοτείται από τις τράπεζες, αναρωτιούνται πού βρήκαν οι Παντελόγλου 400 ευρώ και έβγαλαν 300 αντίτυπα του “Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας” χωρίς “καμιά διαφήμιση για κάλυψη εξόδων”.

Δεν περνά από το μυαλό τους, τους είναι αδιανόητο, ότι οι Παντελόγλου πληρώνουν από την τσέπη τους, και τούτο διότι επιθυμούν να είναι ανεξάρτητοι στις κριτικές τοποθετήσεις τους και φυσικά να υπηρετούν τα κοινά, με τον τρόπο τους, πάντοτε ανιδιοτελώς.

Έχουν ενστερνισθεί και κάνουν πράξη διαρκώς την άποψη του γεννήτορός τους ότι το Κίνημα είναι μια τράπεζα που καταθέτεις προσπάθειες, αγώνες και θυσίες (μαζί και οικονομικές φυσικά), για να κάνει αναλήψεις το κοινωνικό σύνολο.

Αλλά τι να καταλάβουν αυτοί οι θρασείς, που παριστάνουν και τους αριστερούς, επ’ αμοιβή φυσικά;

Κώστας Π. Παντελόγλου