Image

Η πολιτική κληρονομιά του Σάββα Σταματιάδη

1
λεπτά ανάγνωσης

Ο Σάββας Σταματιάδης (1913-1999), που διετέλεσε Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας τα χρόνια 1979-1990, τερματίζοντας τη διαδρομή του ως Δήμαρχος, άφησε υποθήκη, που περιέχεται σε ανοιχτό γράμμα του προς τον Φιλαδελφειώτικο Λαό, υποθήκη που διατυπώθηκε έτσι:

“Ήρθε όμως η ώρα εμείς οι παλαιότεροι να παραδώσουμε τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά, στα παιδιά μας, που μαζί αγωνίστηκαν και διαπαιδαγωγήθηκαν. Η υποθήκη που τους αφήνουμε συνίσταται στο ότι: Οι λύσεις και οι προοπτικές απαιτούν τον αγώνα, την ενότητα, τη συμμετοχή, την αυτενέργεια, την κοινωνική προσφορά, το ήθος και τις γνώσεις όλων” (βλ. Δημοτική Ενημέρωση, ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, Οκτώβρης 1990, σελ. 1).

Η υποθήκη αυτή του Σάββα Σταματιάδη συνιστά την πολιτική του κληρονομιά, η οποία έχει αποδέκτες ανάμεσα στους Φιλαδελφειώτες και τις Φιλαδελφειώτισσες και χρήσιμο θα ήταν, ιδίως σ’ αυτούς τους δύσκολους από κάθε άποψη καιρούς, να έχει αποδέκτες και στη δημοτική αρχή και σε ορισμένες τουλάχιστον κοινωνικές, δημοτικές και πολιτικές συλλογικότητες της πόλης μας.

Κώστας Π. Παντελόγλου