Image

Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα

2
λεπτά ανάγνωσης

O Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας πρωτοκυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1984. Από τον Οκτώβριο του 2013 η ηλεκτρονική του έκδοση ανανεώνεται σε καθημερινή βάση παρεμβαίνοντας σε σημαντικά ζητήματα της πόλης μας και συνεισφέροντας με τον τρόπο της στον τραυματισμένο δημόσιο βίο της περιοχής. Τον Απρίλιο του 2015 κρίναμε ότι έπρεπε να κυκλοφορήσει και πάλι στο χαρτί σε μορφή δωρεάν διανεμόμενης μηνιαίας έκδοσης, με ύλη κατά βάση προερχόμενη από την ηλεκτρονική έκδοση. Όμως καθώς οι συνθήκες αλλάζουν, πρέπει ν’ αλλάζουν και τα εργαλεία μας για ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτές. Στο εξής ο έντυπος Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας θα κυκλοφορεί ως δίμηνο περιοδικό με ανέκδοτη εν πολλοίς ύλη. Το τεύχος 92 (Μάιος-Ιούνιος 2017), το πρώτο τεύχος της νέας περιόδου, έχει ήδη τυπωθεί και παίρνει το δρόμο του για τα χέρια των αναγνωστών μας.

Οι αναγνώστες θα βρίσκουν τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας στα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας: Των Αγγέλων (Μυριοφύτου 3), Δούκα (Πίνδου 49) και Ροκκά (Ν. Τρυπιά 17), στην τιμή των 3 ευρώ ανά τεύχος – φυσικά θα μπορούν να τον προμηθευτούν και επικοινωνώντας μαζί μας. Οι συνδρομητές μας θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν κανονικά την έκδοση στη νέα της μορφή.

Τα περιεχόμενα του πρώτου τεύχους της νέας περιόδου, το εξώφυλλο του οποίου κοσμεί μια φωτογραφία του Τριγώνου, του σημερινού πάρκου Μικρασιατών:

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ: Όσον αφορά το πανηγύρι της Πρωτομαγιάς, ηλίου φαεινότερο πως χρειάζεται βελτίωση
  • ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ: Μια βόλτα σ’ αυτό που ήταν κάποτε το πάρκο Μικρασιατών
  • “ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ”: Για το πότε και το πώς του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ; Ένας χάρτης του μέλλοντός μας στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας
  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΚΑΡΙΑ ΝΗΣΟΣ; Ο Ηλίας Βενέζης για τις απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ
  • ΤΡΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ: Τρία έργα του Κωνσταντίνου Καραβίδα που τοποθετούν σωστά την Αυτοδιοίκηση