Image

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλα λέμε, άλλα ψηφίζουμε…

fx_ds1Το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων πηγαίνουν αδιάβαστοι στο δημοτικό συμβούλιο (αυτοί που πηγαίνουν, τέλος πάντων…) δεν είναι άνευ ουσίας. Μεταξύ των διαφόρων προβλημάτων που δημιουργούνται απ’ αυτή την κακή συνήθεια είναι ότι ο δήμαρχος μπορεί να λέει ό,τι θέλει από την έδρα, χωρίς να ελέγχεται κι έτσι διαμορφώνει τις εντυπώσεις που κατά περίπτωση επιθυμεί. Ας δούμε, για παράδειγμα, τι είπε ο Άρης Βασιλόπουλος για τη διαχειριστική μελέτη του Άλσους στο δημοτικό συμβούλιο της 22/6:

“Με το που θα εγκριθεί η διαχειριστική μελέτη, και οι τρεις παιδικές χαρές που προβλέπονται, είτε τέλη 2016, είτε αρχές 2017, θα είναι καινούργιες”.

Τι προβλέπει, όμως, η διαχειριστική μελέτη για την επόμενη δεκαετία, όπως εγκρίθηκε απ’ το δημοτικό συμβούλιο; Καταρχάς προβλέπει ότι θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2017. Επιπλέον, διαβάζουμε στον πίνακα της σελίδας 65 ότι οι δύο παιδικές χαρές θα δημιουργηθούν το πρώτο έτος εφαρμογής της διαχειριστικής (2017), ενώ η τρίτη θα κατασκευαστεί το πέμπτο έτος (2021).

Είπε επίσης ο Άρης Βασιλόπουλος: “Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν δηλαδή εγκριθεί η διαχειριστική μελέτη και μπορέσουμε να βγάλουμε την άδεια οικοδομής, τοποθετούμε τον νέο Κένταυρο στο 2017”.

Στον ίδιο πίνακα της σελίδας 65 της διαχειριστικής, το κονδύλι για το αναψυκτήριο προβλέπεται για το τρίτο έτος εφαρμογής της μελέτης, το 2019 δηλαδή.

Τέλος, το δήμαρχο απασχόλησε και το “Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” στις πρώην εγκαταστάσεις της ΕΜΥ, ένα έργο που δεν υπήρχε ούτε στη μελέτη του άλσους του 2009 (χωροθετούνταν στο ΠΠΙΕΔ), ούτε στη σημερινή διαχειριστική. Κι ενώ είχε να μας πει ότι έχουν γίνει ενέργειες για να επιστρέψει το ενάμιση στρέμμα της ΕΜΥ στη διαχείριση του δήμου, δεν είχε τίποτα να μας πει για τα 71 στρέμματα που ανήκουν σήμερα στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Με δεδομένες αυτές τις αποκλίσεις, τίθεται το ερώτημα αν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τις τοποθετήσεις του Δημάρχου ή, αντιστρόφως, αν πρέπει να αγνοούμε τις εισηγήσεις των θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο. Αλλά αυτό το ερώτημα δεν το έχουμε ακούσει από κανέναν δημοτικό σύμβουλο…

π.

2 Comments Text