Image

Η Περιφέρεια Αττικής και το γήπεδο Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η πρώτη φορά Αριστερά στην Περιφέρεια Αττικής, από τις 22 Ιουλίου 2015 που έδωσε στη δημοσιότητα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκανε το κορόιδο – τουτέστιν δε γνωμοδότησε επ’ αυτής.

Ροκάνισε το χρόνο, αγνόησε το κίνημα των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, αγνόησε και την αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου της πόλης μας που εδραζόταν και στις γνωματεύσεις ειδικών επιστημόνων και του επιμελητηρίου περιβάλλοντος, αγνόησε και την επισήμανση περιφερειακών συμβούλων ότι εξαντλείται ο χρόνος για την εξέταση του ζητήματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη δική του γνωμοδότηση, ενώ και η εγγραφή της προίκας των 20 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το γήπεδο Μελισσανίδη δεν έχει αποσυρθεί.

Άχνα δεν έχει βγάλει η Περιφέρεια Αττικής και για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, τις διατάξεις που αφορούν το γήπεδο Μελισσανίδη, αλλά και γενικότερα.

Και θέλουν στα σοβαρά να πιστέψουμε πως πρώτη φορά Αριστερά και στην Περιφέρεια Αττικής; Αστεία πράγματα, και ο πιο αφελής πώς να τους πιστέψει!

Όποιος βέβαια διαβάζει τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” γνωρίζει πως θεωρούμε ότι το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά – όχι τώρα που βρέθηκε στις καρέκλες της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά από πρωτύτερα.

Όμως δεν πρόκειται γι’ αυτό – πρόκειται για το γεγονός πως δεν έχουν και το θάρρος της γνώμης τους – με τον Μελισσανίδη, με τον Μελισσανίδη! Ας βγουν να το πουν! Ποιον νομίζουν με τη στάση τους πως κοροϊδεύουν;

Ενώ είναι ανθρωπάκια παριστάνουν τους αριστερούς, αυτό λέγεται υποκρισία και απάτη βέβαια – είναι δε φανερό πως δε γνωρίζουν τη Νέα Φιλαδέλφεια, την ιστορική της διαδρομή· δεν πειράζει, θα τη μάθουν, όπως την έμαθε και ο Γιάννης Σγουρός, που συμβαδίζων σε “αεκοφροσύνη” με τη Δήμαρχο Ευτυχία Γαϊτανά είχε σίγουρη την εκλογή του ως Περιφερειάρχη· όπως την έμαθαν και οι ασεβείς πασόκοι όλης της εξουσιαστικής κλίμακας, που επιχείρησαν να φορτώσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια τις φαραωνικές επιδιώξεις τους το 2003.

Όσοι και όσες κατοικούν στη Νέα Φιλαδέλφεια εκτιμούν ιδιαίτερα τις και τους περιφερειακούς συμβούλους που στέκονται στο πλευρό τους, ζητώντας θετική στάση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τους όρους ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Πόλης μας και σημειώνουν την εκκωφαντική σιωπή των περιφερειακών συμβούλων που ελαύνονται από Περισσό μεριά…

Κώστας Π. Παντελόγλου