Image

Έργα που έγιναν από τον Δήμο στο Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας (1986)

Η μακέτα της "ανάπλασης" του Δάσους όπως είχε δημοσιοποιηθεί το 1984...
Η μακέτα της “ανάπλασης” του Δάσους όπως είχε δημοσιοποιηθεί το 1984…

Απόσπασμα από γραφτό μου με τίτλο “Μερικά σχετικά με το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας”, που δημοσιεύθηκε στον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας τον Φεβρουάριο του 1986, ακολουθεί:

“Πυκνή είναι η παρουσία μας στο Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας για περίπατο, σωματική άσκηση και αναψυχή.

Είναι γι’ αυτό που ζήσαμε από κοντά τον τελευταίο χρόνο τα έργα που έγιναν εκεί από τον Δήμο:

α) Στον όχι μικρό χώρο που περιμανδρώθηκε για Ζωολογικός Κήπος.

β) Στον χώρο που είναι σ’ επαφή με την βορεινή μάνδρα του Γηπέδου της ΑΕΚ και περιμανδρώθηκε για γκαράζ των σκουπιδιάρικων του Δήμου.

γ) Στον χώρο που είναι σ’ επαφή με την είσοδο-ταμείο, το μπαρ και το πίσω μέρος της οθόνης του δημοτικής ιδιοκτησίας θερινού κινηματογράφου “Άλσος” και διαμορφώθηκε με τσιμεντόλιθους και στέγη ελαφρά σε κλειστή αίθουσα που χρησμοποιήθηκε μετρημένες στα δάκτυλα φορές, ως τα τώρα, για εκδηλώσεις μαθητών των σχολείων της περιοχής.

δ) Στον χώρο πέρα από τον Μετεωρολογικό Σταθμό και δεξιά, προς την μεριά της Νέας Ιωνίας, που διαμορφώνεται για γήπεδο τέννις, κά”.

Θα ήθελα τώρα να θυμίσω πως η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος Σάββας Σταματιάδης) είχε εκλεγεί στον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών του 1982 κυρίως με τη στήριξη του ΚΚΕ, στον δεύτερο γύρο προστέθηκε η στήριξη της δημοτικής παράταξης μ’ επικεφαλής τον Ηλία Ασημακόπουλο, που είχε διοριστεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Κώστας Π. Παντελόγλου