Image

Ένας Σύλλογος της Νέας Φιλαδέλφειας για το Γήπεδο της ΑΕΚ και το Δάσος της Πόλης μας (2003)

2
λεπτά ανάγνωσης

aekΜια ανακοίνωση θα καταχωρήσω σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” – μια ανακοίνωση του Συλλόγου “Πολιτιστική Αναγέννηση”, που είδε το φως της δημοσιότητας στο “Επιτέλους” (Αρ. φύλλου 63, Οκτώβριος 2003, Σελ. 2) και αναφέρεται σε όσα στον τίτλο σημειώνω και διαφωτίζει και αυτή, με το περιεχόμενό της, για την γνώμη των Κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, μελών του Συλλόγου τούτου, για το Γήπεδο της ΑΕΚ και το Δάσος της Πόλης μας.

“Το θέμα της ΑΕΚ είναι το πιο πολυσυζητημένο τους τελευταίους οκτώ μήνες στην Πόλη μας και δικαίως, αφού στην θέση του παλαιού Γηπέδου, πρόκειται να γίνει ένα τερατούργημα αντίθετο προς τις προβλέψεις της Πολεοδομίας, το οποίο θα επιβαρύνει όχι μόνο τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά πολύ περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που ήδη είναι ανυπόφορο.

Με αφορμή λοιπόν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την οποία αναστέλλονται οι εργασίες στον αθλητικό χώρο της ΑΕΚ μέχρι την τακτική δικάσιμο στις 5 Νοεμβρίου 2003, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με απόφασή του δηλώνει ότι είναι αντίθετο στην ανέγερση του Γηπέδου με τις τεράστιες εμπορικές χρήσεις, αλλά συνηγορεί στο να γίνει ένα Γήπεδο με τα επιτρεπόμενα όρια ανοικοδόμησης και μόνο για αθλητικούς σκοπούς, χωρίς να αλλοιωθεί το περιβάλλον, χωρίς να παραχωρηθεί ούτε μια σπιθαμή από το ΑΛΣΟΣ.

Δεν αναφερόμαστε καν στα σφάλματα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αυτά είναι γνωστά σε όλους. Παρακαλούμε όμως την Νέα Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ν. Αδαμόπουλο, να μην υποχωρήσουν σε οποιεσδήποτε πιέσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται, να παραμείνουν στις αρχικές τους θέσεις και να μην κάνουν κανένα συμβιβασμό με τον κ. Γρανίτσα. Έτσι θα έχουν συμπαραστάτες όλους εμάς και όλο τον λαό της Πόλης μας, ο οποίος επιθυμεί να μην θιγεί το ΑΛΣΟΣ και να μην επιβαρυνθεί άλλο το κυκλοφοριακό που ήδη είναι ανυπόφορο. Είμαστε στο πλάι κάθε τοπικού φορέα που αγωνίζεται γι’ αυτό το ζήτημα”.

Κώστας Π. Παντελόγλου