Image

Πώς έχουν τα των ενστάσεων ιστορικά όσον αφορά τις Δημοτικές Εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Τάσος Αμπατζής ορκίζεται Δήμαρχος (αρχείο Νίκου Αμπατζή)
Ο Τάσος Αμπατζής ορκίζεται Δήμαρχος (αρχείο Νίκου Αμπατζή)

Επιμένει και στην έντυπη έκδοσή του το “Επιτέλους” (Αριθ. φύλλου 194, 5 Σεπτεμβρίου 2014, Σελ. 3), κάτω από τον τίτλο “Ένσταση και σπέκουλα…”, να γράφει, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω:

“Θέλω να πω δυο λόγια και γι’ αυτά που υποστηρίζουν κάποιοι ότι όποτε έγινε ένσταση, στην επαναληπτική εκλογή η διαφορά διευρύνθηκε υπέρ του νικητή.

Πραγματικά έτσι συμβαίνει, αγαπητοί αναγνώστες. Και αυτό συνέβη και στις δύο περιπτώσεις που έγιναν ενστάσεις και επαναλήφθηκαν οι εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια (το 1975 οπότε εξελέγη ο Τάσος Αμπατζής και το 1982 οπότε εξελέγη ο Σάββας Σταματιάδης).

Αυτές όμως ήταν εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Το 1975 την ένσταση την είχε κάνει ο Στράτος Ραΐσης, που είχε χάσει από την πρώτη Κυριακή από τον Τάσο Αμπατζή (δεύτερος ήταν ο κύριος Κουτσόγιωργας). Το 1982 την ένσταση την έκανε η Νίκη Τρυπιά, που είχε χάσει στην πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής απ’ τον Σάββα Σταματιάδη”.

Τα υπογράφει αυτά ο Γιώργος Λιόσης, που είναι επώνυμος και όχι κάποιος.

Εγώ απλά σημειώνω πως όποιος θέλει να μάθει τι πράγματι συνέβη στις δημοτικές εκλογές του 1975 και του 1978/1979 στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έχει παρά να διαβάσει τα όσα έγραψα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 24 Αυγούστου 2014.

Εκεί θα διαβάσει σωστά ποιοι πήραν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές πριν και μετά τις δικαιωθείσες ενστάσεις, ποια τα αποτελέσματα αυτών, ποιοι και για ποιο λόγο έκαναν τις ενστάσεις.

Κώστας Π. Παντελόγλου