Image

Τοποθετήσεις της “Δημοκρατικής Συνεργασίας” -προγόνου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”- για το Γήπεδο της ΑΕΚ και το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας (το 2006 και το 2009)

Βεργής Βαλασσάς
Βεργής Βαλασσάς

Σε συνέντευξη του Βεργή Βαλασσά, υποψήφιου Δήμαρχου της Νέας Φιλαδέλφειας με την “Δημοκρατική Συνεργασία”, συνέντευξη που έχει δημοσιευθεί στις “Απόψεις” τον Ιούλιο του έτους 2006 (Φύλλο 26, σελ. 6), διαβάζει κανείς μεταξύ άλλων και τα παρακάτω σχετικά με το θέμα του σημερινού τίτλου:

Ερώτηση: Πέστε μας τρία χαρακτηριστικά στοιχεία από το Πρόγραμμά σας που σηματοδοτούν την διαφορά σας.

Απάντηση: Κατ’ αρχάς η σταθερότητα στις αρχές μας, αρχές που πηγάζουν από τα ίδια τα αιτήματα των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας στον αγώνα για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για ποιότητα ζωής. Είναι αρχές που παλαιότερα έχουν δοκιμαστεί επί Δημαρχίας κ. Σάββα Σταματιάδη. Αυτή η σταθερότητα για μας είναι κριτήριο ψήφου.

Για παράδειγμα η θέση μας για την προστασία του Άλσους, του περιβάλλοντος σε σχέση με την πάγια θέση μας για την κατασκευή του Γηπέδου της ΑΕΚ είναι και αυτή που μας διαφοροποιεί από τους άλλους Συνδυασμούς.

Εμείς, η “Δημοκρατική Συνεργασία”, από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί το Γήπεδο στον ίδιο χώρο που βρισκόταν, στα ίδια όρια, χωρίς παραχώρηση σπιθαμής από το Άλσος και χωρίς εμπορικές χρήσεις. Εδώ πρέπει να πούμε ότι επιτέλους χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στους φιλάθλους της ΑΕΚ, αυτοί που κατεδάφισαν το Γήπεδο …, να απολογηθούν για το ότι η ΑΕΚ εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται μακριά από την φυσική της έδρα. Αυτή την έννοια είχε το ότι σαν “Δημοκρατική Συνεργασία” διοργανώσαμε συγκέντρωση καταγγελίας του γεγονότος στον χώρο του Γηπέδου (της ΑΕΚ) την πρώτη ημέρα της κατεδάφισης. …”.

Σε γραφτό του Βεργή Βαλασσά, δημοσιευμένο τον Μάιο του 2009 στον “Δημοτικό Διάλογο” σελ. 6, γραφτό επικριτικού χαρακτήρα όσον αφορά τον τρόπο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο των απασχολούντων τον κόσμο της Πόλης ζητημάτων με μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής, με αναφορές στην Συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2009 όπου συζήτηση για το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, σημειωνόταν και τούτο σχετικό με το θέμα του σημερινού τίτλου:

“Η παράταξή μας λοιπόν, η “Δημοκρατική Συνεργασία”, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχθούμε τυχόν “παιχνίδια” με το Δάσος. Δεν μας πείθουν οι περί του αντιθέτου εξαγγελίες και προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, θα κινητοποιήσουμε τους φορείς και τον λαό της Νέας Φιλαδέλφειας, στην κατεύθυνση της μη εμπορευματοποίησης (κάθε μορφής) του Δάσους μας, που όπως παλαιότερα (επί Δημαρχίας κ. Γρετζελιά) πετύχαμε με τον αγώνα και την αποφασιστικότητά μας”.

Κώστας Π. Παντελόγλου