Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. – Σχόλια επί των εργασιών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής .5

Κάποιος που θα μελετά στο μέλλον τα πρακτικά των εργασιών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, σχετικά με το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ., ασφαλώς θ’ αναρωτιέται όταν θα διαβάζει τα παρακάτω που είπε ο αγορητής του τωρινού ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής:

“Προωθείται με πολλαπλό τρόπο η ιδιωτικοποίηση ελεύθερων χώρων και επιχειρήσεων που ανήκουν στο Κράτος. … Περιγράφεται με λεπτομέρειες η πλήρης παράδοση του χώρου της Αττικής, ιδίως, στην μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Τελικά, ο Ελαιώνας, η νότια πύλη του Πειραιά, ο δυτικός Πειραιάς, τα Καμίνια, η Λιμενοβιομηχανική Ζώνη του Κερατσινίου, οι Λεωφόροι Συγγρού, Πειραιώς, Ιεράς Οδού, ο Φαληρικός Όρμος, στου Ζωγράφου η πρώην στρατιωτική βάση στο Γουδί, στο Μαρούσι η Νεραντζιώτισσα, η Νέα Ιωνία, η Μεταμόρφωση, η Κηφισιά, το Θριάσιο, η Ελευσίνα, τα Μεσόγεια, το Λαύριο, ο Αυλώνας, δεν μένουν έξω από τους στόχους”.

Και η Νέα Φιλαδέλφεια; Η περίπτωσή της, ορατή δια γυμνού οφθαλμού που λένε, πώς και δεν συγκέντρωσε την προσοχή του αγορητή του ΚΚΕ, ο οποίος και παρέλειψε τον ονοματισμό της; Πού οφείλεται αυτό;

Και θα ψάχνει φυσικά να βρει μια εύλογη εξήγηση στο φαινόμενο – και θα ψάχνει φυσικά πολύ περισσότερο, διότι εν τω μεταξύ από τις 29 Μαΐου 2014, που διατυπώθηκαν τα παραπάνω, η Νέα Φιλαδέλφεια, συνεχίζοντας μια πορεία που είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, βρέθηκε στην κορυφή του δημόσιου ενδιαφέροντος σε σχέση με τα προβλεπόμενα από το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ., αγωνιζόμενη ενάντια σε αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ!

Θα γίνει μάταιο βεβαίως να ψάχνει μια εύλογη εξήγηση του γεγονότος, όταν θα πληροφορηθεί ότι η Νέα Φιλαδέλφεια αγωνίζεται τον αγώνα τον καλό χωρίς την παρουσία στο πλευρό της των δυνάμεων της επιρροής του τωρινού ΚΚΕ! Εν απουσία τους!

Και θα ερμηνεύσει τότε εύκολα το λεχθέν στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων από τον αγορητή του τωρινού ΚΚΕ:

“Σε ό,τι αφορά το Γήπεδο της ΑΕΚ και γενικότερα για το Άλσος της (Νέας) Φιλαδέλφειας θα τοποθετηθούμε στην επόμενη συνεδρίαση, στην κατ’ άρθρο συζήτηση”.

Με τα λεχθέντα από τον αγορητή του ΚΚΕ σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δεν θα ασχοληθώ σήμερα, θα το πράξω ωστόσο τις επόμενες μέρες. Δυσάρεστο μου είναι, μα θα το πράξω – και τούτο διότι, όσα ακούγονται στον Ναό της Δημοκρατίας, από εκπροσώπους και καλά του κομμουνιστικού, αριστερού και δημοκρατικού κινήματος, πρέπει να τα μαθαίνει το πόπολο και να τους κρίνει αυστηρά!

Προϋπόθεση τούτο, για να φθάσουμε κάποια στιγμή σε κίνημα αυθεντικά δημοκρατικό, αριστερό και κομμουνιστικό, που τόσο έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος μας, και που τα μεταπολιτευτικά χρόνια έχουν εργαστεί πολλοί ώστε να αποσαθρωθεί και στην ουσία να μην υπάρχει!

Κώστας Π. Παντελόγλου