Προς όλους όσους αναφέρονται στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας…

Πυκνώνουν οι αναφορές στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας – πρόσωπα και συλλογικότητες έξω από την Πόλη μας και μέσα σ’ αυτήν, κρίνουν πως κάτι πρέπει να γράψουν σχετικό, συσχετίζουν την περίπτωση με ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ – κρίνουν την μέχρι τώρα στάση του κεντρικά και τοπικά, αποφαίνονται γι’ αυτή ή την άλλη πλευρά όσων έχει αναδείξει η περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, κάποιες συλλογικότητες οργάνωσαν συζήτηση ή ημερίδα με αντικείμενο που φαίνεται να περιλαμβάνει και την περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Γνωρίζω πως όσο θα περνά ο καιρός όλο και περισσότερα πρόσωπα, όλο και περισσότερες συλλογικότητες, θα αναφέρονται στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας – και τούτο διότι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι η Λυδία λίθος στην οποία θα δοκιμαστεί καθένας που μετέχει του δημοσίου βίου – πολιτικού, κοινωνικού, πνευματικού, επιστημονικού κλπ. – των Ελλήνων!

Ας μην έχει κανείς αμφιβολία περί τούτου – οι αδιαφορούντες για το τι υφίσταται ήδη και για το τι θα υποστεί εν συνεχεία η Νέα Φιλαδέλφεια και ο κόσμος της από τα προβλεπόμενα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής κλπ., αλλά και όσοι πολύ περισσότερο συμπορεύονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ και τα υπηρετούν μέσα και έξω από την Βουλή των Ελλήνων, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε ευρεία πολιτική γκάμα ανήκοντες, μάλλον δεν θα είναι εύκολο να συνεχίσουν σταδιοδρομούντες στον δημόσιο βίο των Ελλήνων…

Ωστόσο θα ήθελα να απευθυνθώ προς όλους όσους αναφέρονται στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας για να τους πω: η περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας απαιτεί -διότι ακόμα δεν έχει τελειώσει, εκκρεμεί στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής των Ελλήνων η συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. μετά τις 22 Ιουλίου 2014- εγρήγορση και καθόλου εφησυχασμό! Εκφράστε δυνατά την σύμφωνη με την δική μας γνώμη σας και την συμπαράστασή σας στο Συντονιστικό των Κατοίκων με εφικτούς σε σας τρόπους!

Θα έχουμε τον καιρό αργότερα να συζητήσουμε για όσα φαίνεται να σας απασχολούν, τώρα προέχει να μην ψηφισθούν από την Βουλή τα προβλεπόμενα από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ., τα οποία θα βλάψουν σε όλη την έκταση του Αθηναϊκού-Αττικού χώρου και όχι βεβαίως μόνο την Νέα Φιλαδέλφεια!

Και για όσους το κάνουν: μην ψεύδεστε! Πορεύεστε με την αλήθεια των πραγμάτων, και διεκδικήστε να βρεθείτε ενδεχομένως επικεφαλής του αγώνα (διότι τώρα δεν είστε, απέχετε πολύ) προσφέροντας έργο χρήσιμο στην Πόλη και τον κόσμο της, με τον οφειλόμενο σεβασμό στους πρωτοπόρους!

Κώστας Π. Παντελόγλου