Το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων, η ανησυχία των ανθρώπων της ΑΕΚ και οι διαβεβαιώσεις προς αυτούς του βουλευτή της Ν.Δ. Γεωργίου Βλάχου

Το σταμάτημα των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, για να συνεχίσει αυτή να εργάζεται με τα θερινά τμήματά της, έχει τον σκοπό του φυσικά αλλά και κάποιες συνέπειες – μια από τις συνέπειες είναι ότι σταματά προς στιγμήν η συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, μέσα στο οποίο προβλέπονται και τα σχετικά με το Γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άνθρωποι της ΑΕΚ ανησύχησαν για το τι σημαίνει αυτό για τα προγραμματισμένα τους και έσπευσαν δι’ ερωτημάτων αεκόφρονος site προς τον βουλευτή της Ν.Δ. Γεώργιο Βλάχο, μέχρι τώρα Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, να διευκρινίσουν τα μελλούμενα να συμβούν, εισπράττοντας τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του.

Ο απλός βουλευτής, και όχι πια Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής, έκανε λόγο και για την ουσία του πράγματος, που κατά την γνώμη του είναι “η πρόθεση να ψηφιστεί” το Νομοσχέδιο.

Στο σημείο αυτό έχω να παρατηρήσω τούτο: η ουσία του πράγματος είναι τα επαπειλούμενα σε βάρος της Νέας Φιλαδέλφειας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας – το γεγονός αυτό κινητοποίησε πρόσωπα και συλλογικότητες της Πόλης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε και τις ύβρεις και τις απειλές που δεχόμαστε, και σαν αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης δυνάμεις επιστημονικές και πολιτικές, καθώς και ο τύπος, σπάνε τη σιωπή τους, κάποιοι επανακαθορίζουν τη θέση τους, η νέα αυτή πραγματικότητα κτυπά και την πόρτα της Βουλής των Ελλήνων, είναι παρούσα και στις εργασίες της Επιτροπής που μέχρι χτες προέδρευε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Βλάχος, δεν το αντελήφθη;

Ας μην βιάζεται όμως! Το καθεστώς στο οποίο ζούμε το γνωρίζουμε βέβαια, δεν έχουμε αυταπάτες! Αντιστεκόμαστε ωστόσο! Έτσι οφείλουμε να κάνουμε, τιμώντας τους προγόνους μας και υπερασπίζοντας τη ζωή των παιδιών μας, για να οδηγούμε από ήττα σε ήττα την “πρόθεση να ψηφιστεί“, έστω και αν τελικά αυτό δεν το πετύχουμε!

Κώστας Π. Παντελόγλου