Image

Ποια είναι η συγκρότηση του Δήμου της πόλης μας; (Τι προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του;)

Επαίρεται η Δήμαρχος, στην διαφημιστική καταχώρηση της τρίχρονης προσπάθειάς της (βλ. “Επιτέλους”, Αρ. φύλλου 184, 17 Ιανουαρίου 2014, Σελ. 8-9), πως ενοποίησε στο σύνολό τους τις Υπηρεσίες των 2 Δήμων της περιοχής μας “μέσα στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε ο “Καλλικράτης”.

Δεν θέλω εδώ να σχολιάσω ότι η μόνη της αναφορά στον “Καλλικράτη” είναι αυτή (και με τρόπο μάλιστα που δείχνει την απόλυτη προσαρμογή της σ’ αυτόν αντίθετα με μια παλαιά τοποθέτηση του ιδρυτή της παράταξης της Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη) – μια άλλη φορά θα ασχοληθώ με τον “Καλλικράτη”, μάλιστα ειδικά για την περιοχή μας και θα  γράψω σχετικα.

Τώρα όμως με απασχολεί τούτο: Τι πρόκυψε από την ενοποίηση; Ποια είναι η συγκρότηση του Δήμου της πόλης μας; Ποιες είναι οι Υπηρεσίες του; Πόσοι και πόσες στελεχώνουν Διευθύνσεις, Τμήματα και Γραφεία του Δήμου; Ποια τα επαγγελματικά και μορφωτικά τους εφόδια, και ποιοι οι μισθοί και οι άλλες απολαβές τους; Ποιο το αντικείμενο επί του οποίου εργάζονται, τι παράγουν επ’ αυτού, και πόσο κοστίζει αναλυτικά και συνολικά η παραγωγή αυτού του έργου;

Και δεν τα έχω φυσικά μόνο εγώ αυτά τα ερωτήματα, τα έχουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας στον ένα ή τον άλλο βαθμό, και ζητούν υπεύθυνη απάντηση.

Την οφείλει την υπεύθυνη απάντηση επί όλων αυτών πρωτίστως η Δήμαρχος, αλλά και οι άλλοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι την χρωστούν στους κατοίκους της πόλης.

Δεν χρωστούν όμως μόνο αυτή την απάντηση. Χρωστούν και την γνώμη τους αν κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά ή να διορθωθεί μερικώς, προκειμένου να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα, εν τέλει ικανοποιητικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων της πόλης μας.

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, και η εκτέλεση του Δημοτικού Προϋπολογισμού, μπορούν να δώσουν κάποια απάντηση σε ορισμένα από τα παραπάνω ερωτήματα.

Όμως οι κάτοικοι της πόλης μας, και μάλιστα εν όψει Δημοτικών Εκλογών, δικαιούνται να έχουν υπεύθυνες τοποθετήσεις για όλα, από όσους διεκδικούν να εκλεγούν στην θέση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου, ώστε και οι ίδιοι μετά γνώσεως να ψηφίσουν και εν συνεχεία να είναι ενεργητικά παρόντες επηρεάζοντες προς θετική κατεύθυνση τις τοπικές και τις γενικότερες εξελίξεις.

Κώστας Π. Παντελόγλου