Image

“Μόντε Κάρλο”

2
λεπτά ανάγνωσης

Οι σοβαροί πήραν νωρίς χαμπάρι τις επιδιώξεις του Μελισσανίδη – άρκεσε το “Μόντε Κάρλο” που είπε και η “φιλική” θωπεία της πόλης από τον μάνατζερ της “Αγιά Σοφιάς”, όπως εκφράστηκε σε εκείνη τη συνεδρίαση των αρχών του Οκτωβρίου 2013.

Τους άρκεσε! Και ξεκίνησαν σοβαρή αποκαλυπτική εργασία (σοβαροί είπαμε), όταν και οι δημοτικοί, που αναδείχτηκαν σε δημοτική αρχή τον Μάιο του 2014, είχαν ψηφίσει κατ’ αρχήν ναι!

Αυτοί αποκάλυψαν το ιστορικό του πράγματος από τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών και μετά, και κάλεσαν σε λαϊκό και δημοτικό συναγερμό – δεν εισακούστηκαν σε όσο βαθμό η υπεράσπιση της πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους, απαιτούσε.

Υπήρξε κατ’ αρχήν μια ήττα: τα προβλεπόμενα από το Ρυθμιστικό Σχέδιο (που ψηφίστηκε το 2014) δεν αναιρέθηκαν, όπως υπήρχε η υπόσχεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, βοηθούντος και του ΚΚΕ όπως είχε και αυτό υποσχεθεί, παρότι το άθροισμα των ψήφων τους στη Βουλή των Ελλήνων ξεπέρναγε τους 151. Και το έργο της “Αγιά Σοφιάς” ξεκίνησε αφαιρώντας στρέμματα από το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ήττα ως εδώ έχει θαρρώ την αιτία της – κι αυτή είναι η έλλειψη σαφούς γραμμής σύγκρουσης της δημοτικής αρχής και του λαού με τις μελισσανίδειες επιδιώξεις.

Τα ήξεις αφήξεις της δημοτικής αρχής επιλέχθηκαν προκειμένου να αποκτήσει μια κάποια λαϊκή βάση η δημοτική αρχή σε όσους αντιτίθενται στην “Αγιά Σοφιά” έχοντας στην ουσία δεχθεί την “Αγιά Σοφιά”, διευκολύνοντάς την με τη στάση της σε κρίσιμες φάσεις.

Γι’ αυτό άσφαιρα ας κριθούν τα πυρά της δημοτικής αρχής στη “σύγκρουσή” της με τους κύκλους της ΑΕΚ, σύγκρουση που ανέλαβαν οι δικοί της “κύκλοι” (καταπώς έγραψε κι ο παραδημοτικός “Πολίτης”).

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι ακόμα και τώρα υπάρχει καιρός για μια αυθεντική λαϊκή κινητοποίηση που θα υψώσει εμπόδια σε κάποιες έστω από τις μελισσανίδειες επιδιώξεις, και θα παραμερίζει ιδιοτελείς εκλογικά λογαριασμούς της νυν δημοτικής αρχής.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα πολλαπλασιαστούν οι σοβαροί μέσα κι έξω από την πόλη…

Κώστας Π. Παντελόγλου