Image

Επιστρατεύσεις…

Δεν είναι σίγουροι ότι οι Φιλαδελφειώτες και οι Φιλαδελφειώτισσες συμφωνούν με τις επιδιώξεις τους – γι’ αυτό συνεχίζουν να επιστρατεύουν στο πλευρό τους, παράλληλα με την απειλή βίας σε βάρος των διαφωνούντων με αυτές, ό,τι νομίζουν πως λάμπει (μα δεν είναι χρυσός), όπως τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, για πολλοστή φορά, τώρα και συνοδεύοντα στο εργοτάξιο της “Αγιά Σοφιάς” τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

Την παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο εργοτάξιο της “Αγιά Σοφιάς” τη θεωρώ ασεβή προς τους κατοίκους της πόλης μας, μα και συμβολική πράξη αναγόρευσης του νέου αφεντικού της Νέας Φιλαδέλφειας – όμως οφείλει να γνωρίζει πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και οι εκπρόσωποί τους στους Δήμους πάντοτε είχαν τη γνώμη, και όταν η Αμερικανική Αποστολή από το 1947 “όργωνε” την Ελλάδα, πως “ο Δήμος πρέπει να είναι ο αφέντης μέσα εις την Πόλιν” (βλ. “Ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας, 24 & 25 Μαΐου 2014), και ανάλογη να ήταν η συμπεριφορά του.

Ωστόσο η πράξη αυτή του πρεσβευτή των ΗΠΑ ίσως προβληματίσει όσους αψήφιστα έχουν αντιμετωπίσει τις μελισσανίδειες επιδιώξεις μέχρι τώρα.

Κώστας Π. Παντελόγλου