Γύρω από τα αιτήματα επιτροπής πυροπλήκτων Ραφήνας-Μαραθώνα

Διάβασα τα αιτήματα σε σχετική ανακοίνωση.

Θα ήθελα καταρχήν να σημειώσω ότι το ύφος της ανακοίνωσης με ξένισε· πότε πρόλαβαν να το αποκτήσουν οι συντάκτες της. Λίγες μόνο μέρες μεσολάβησαν από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018, που κατέκαψε το Μάτι και όχι μόνο, και οδήγησε στην απώλεια ενός πλήθους συμπολιτών μας, αλλά και σε εκτεταμένες καταστροφές του δασικού και οικοδομικού πλούτου της περιοχής, αποδιοργανώνοντας τον προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό βίο των πολλών, δημιουργώντας μύρια προβλήματα σ’ αυτούς, μα και τους υπόλοιπους Έλληνες.

Τα προβλήματα αυτά, κατά τη γνώμη μου, δεν τα αντιμετωπίζουν τα προβληθέντα αιτήματα, χωρίς κάποια κοινωνική, οικονομική και χρονική ιεράρχηση, αλλά και τις ποικίλες χρειαζούμενες επιστημονικές επεξεργασίες – ένας σαφώς διακρινόμενος οικονομισμός αδιακρίτως χαρακτηρίζει τα αιτήματα, τα οποία θαρρώ αναγκαίο να αντικατασταθούν από αυθεντικές λαϊκές διεκδικήσεις, που, συν τοις άλλοις, θα λογαριάζουν και τους άλλους Έλληνες των λαϊκών στρωμάτων, οι οποίοι αποτελούν, στους καιρούς μας, τα υποζύγια του κρατικού προϋπολογισμού.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.