Image

Και θεατρική παράσταση η “Φιλιώ Χαϊδεμένου”

bebedeliΑπό τις 23 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο “Βεάκη” με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Το Ίδρυμα Πολιτισμού “Ιωνία” της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανεβάζει αυτή την παράσταση.

Διάβασα τα αναγγελτικά της και μερικά της σχετικής συνέντευξης τύπου στη “Στοά του Βιβλίου” και δεν απέφυγα τη σκέψη ότι τα πράγματα όσον αφορά τη Φιλιώ Χαϊδεμένου έχουν οδηγηθεί πλέον σε μια υπερβολή – λυπάμαι που διαπιστώνω ότι και η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας βοηθά σ’ αυτό και η Δέσποινα του “Θεάτρου της Νέας Ιωνίας” θα συντελέσει και η ίδια.

Θα ήθελα να προσθέσω πως αυξημένη ευθύνη όσον αφορά την ιστορία της πόλης μας έχουν οι κατέχοντες ηγετικές θέσεις σ’ αυτήν· και οφείλουν με τους λόγους και τις πράξεις τους να μην την παραμορφώνουν!

Και πάρα πέρα να τη “στολίζουν” με τα πρόσωπα-στολίδια της πόλης μας· που και αρκετά είναι και παρασιωπημένα αδικαιολόγητα – όπως παρασιωπημένα είναι και σημαντικά πρόσωπα του Μικρασιατικού Ελληνισμού γενικότερα, που όντως συνεισέφεραν στη διάσωση και γνωριμία με τον πολιτισμό της Μικρασίας.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text