Image

Άρης Βασιλόπουλος: Κατόπιν ενεργειών μου…

vasilopoulosΤα πρόσφατα δελτία τύπου του Δήμαρχου θυμίζουν εκείνες τις γραφές των παλιών πολιτευτών “κατόπιν ενεργειών μου…”, που είχαν σκοπό να επηρεάσουν τους εκλογείς των περιφερειών τους υπέρ του ενεργήσαντος, κατά τις επερχόμενες εκλογές όποτε κι αν διεξάγονταν. Αναφέρονται στην ανέγερση σχολικών κτιρίων, σε ανάπλαση του Άλσους, σε αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής, που κάποιος άλλος (η Περιφέρεια εν προκειμένω) είναι ο πρωταγωνιστής.

Δεν απάντησε βεβαίως ο Δήμαρχος γιατί γκρεμίστηκε το “Σπαθάρη” (δίνοντας στη δημοσιότητα το πόρισμα ελέγχου του σχολικού κτιρίου), δεν ξεκαθαρίζει ζητήματα σημασίας για το Άλσος σε συσχετισμό με τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ μη απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, δε σημειώνει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά.

Και ενώ ευτυχής δηλώνει για τα παραπάνω, ούτε ενέργειά του δεν καταγράφεται σε δελτίου τύπου του σχετικά με το μείζον που αφορά την πόλη μας: την κατασκευή της “Αγιά Σοφιάς” – ο Δήμαρχος δε διεκδικεί ενημέρωση για τα τεκταινόμενα σχετικά (από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος)· έτσι φαίνεται, και φυσικά δεν ενημερώνει με τη σειρά του τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ή μήπως αυτός γνωρίζει και δε θεωρεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τους κατοίκους. Κύριος οίδε!

Δεν αποφεύγω ακόμη τη σκέψη: Μήπως η πρόθεση της ανέγερσης των σχολικών κτιρίων, της ανάπλασης του Άλσους, της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έχει ως προϋπόθεση τη σιωπή στην κατασκευή της “Αγιά Σοφιάς”;

Κώστας Π. Παντελόγλου