Image

Ο Φούχτελ, η “γερμανική τεχνογνωσία” και η Ελληνική Αυτοδιοίκηση

2
λεπτά ανάγνωσης

fuchtelΜετράμε άλλη μια έλευση του απεσταλμένου της Μέρκελ Φούχτελ, με σκοπό την προώθηση της “γερμανικής τεχνογνωσίας” στο χώρο ευθύνης της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνω το γεγονός για να πω πως τούτο δε συνιστά πρωτοτυπία: αδιάκοπη ήταν η προσπάθεια της γερμανικής πλευράς να ορίσει τα της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, να την εκτρέψει από τη δημιουργική παράδοσή της αιώνων πολλών, αρχής γενομένης από τον περί Δήμων νόμο του 1833/1834, που είναι τυπωμένος στη γερμανική και την ελληνική γλώσσα.

Όσον αφορά ειδικότερα τα αφορώντα την αξιοποίηση των απορριμμάτων, αν ψάξει κανείς τον ελληνικό τύπο θα βρει το αποτύπωμα της συνδυαστικής προσπάθειας, επί δεκαετίες, των γερμανικών επιχειρήσεων και Γερμανών επιστημόνων να “διαφωτίσουν” την Ελληνική Αυτοδιοίκηση σχετικά.

Όμως η Ελληνική Αυτοδιοίκηση και η Ελληνική Επιστήμη είχαν και έχουν στους κόλπους τους πρόσωπα που αντιλαμβάνονταν και αντιλαμβάνονται τη σημασία, πολιτική και κοινωνικοοικονομική, της αξιοποίησης των απορριμμάτων και βεβαίως κάτοχοι ήταν και είναι των απαραίτητων πληροφοριών και γνώσεων, ώστε να μπορούν να ενεργήσουν σχετικά.

Επομένως προς τι ο Φούχτελ, ο διαφημιστικός θόρυβος περί αυτόν και ο συναγερμός των “κυβερνητικών” και “αυτοδιοικητικών” παραγόντων σε κάθε έλευσή του;

Κώστας Π. Παντελόγλου