Image

Ένα Δελτίο Τύπου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, μ’ αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια της 26ης Νοεμβρίου 2003, που προκάλεσαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ

gipedo aekΚαταχωρώ σήμερα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” το εις τον τίτλο αναφερόμενο Δελτίο Τύπου το οποίο φέρει ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 2003 – θυμίζω ότι Δήμαρχος ήταν τότε ο γιατρός Νίκος Αδαμόπουλος επικεφαλής της “Φιλαδελφικής Συνεργασίας”.

Φανερή θαρρώ η χρησιμότητα αυτής της καταχώρησης, θα θυμηθούν οι παλαιότεροι και θα πληροφορηθούν οι νεότεροι – μα νομίζω πως η χρησιμότητά της δεν εξαντλείται στην απλή γνώση της ιστορίας, γι’ αυτό ας διαβαστεί με προσοχή, ιδιαίτερα από αυτούς που η θητεία τους στον Δήμο της Πόλης μας λήγει στις 31 Αυγούστου 2014 και αυτούς των οποίων η θητεία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014:

“Τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια (επιθέσεις και καταστροφές στο Δημαρχείο και σε καταστήματα της Πόλης, ύβρεις και απειλές κατά της ζωής του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων) από φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ, που μεθοδευμένα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοτική Αρχή και όσους έχουν προσφύγει για το θέμα του Γηπέδου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δοκιμάζουν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Όσοι μεθοδεύουν και συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες αμφισβητούν και προσβάλλουν δημοκρατικές κατακτήσεις και βασικά συνταγματικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της δημοκρατικής λειτουργίας των εκλεγμένων οργάνων της Αυτοδιοίκησης, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των Δημοτικών Συμβούλων και το δικαίωμα των Πολιτών να προσφεύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τα μεθοδευμένα σχέδια παρεμπόδισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τρομοκράτησης των Δημοτικών Συμβούλων και των Πολιτών ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης του Γηπέδου στις 3 Δεκεμβρίου (2003) από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δυναμώνουν την πεποίθησή μας ότι βρισκόμαστε εν δικαίω.

Η Δημοτική Αρχή εξαρχής ήταν ανοικτή στον διάλογο, δεν μπορεί όμως να συζητά υπό το βάρος οργανωμένου σχεδίου απειλών και τραμπουκισμών.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τον αγώνα της για την κατασκευή του Γηπέδου της ΑΕΚ, μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας και των συμφερόντων της Πόλης.

Καλούμε όλους τους φορείς να συμβάλλουν στην στήριξη των θεσμών και στην προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων”.

Κώστας Π. Παντελόγλου