Ανοιχτό γράμμα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Δε γνωρίζω τι γνωρίζετε για όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αιτία γι’ αυτά, τα προβλεπόμενα στο νομοσχέδιο για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ., επί των οποίων αρθρογραφώ μήνες τώρα (υβριζόμενος και απειλούμενος διαρκώς) – δε γνωρίζω αν κατατοπίζεστε σχετικά, όπως κατά το παρελθόν κάνατε ως πρόεδρος της “Πολιτικής Άνοιξης”, αλλά και ως πρόεδρος της ΝΔ πριν γίνετε πρωθυπουργός. Δε γνωρίζω επίσης αν κατατοπίζεται ο στενός σας συνεργάτης Δημήτρης Σταμάτης και αν σας ενημερώνει!

Έχω ήδη ζητήσει η Βουλή των Ελλήνων να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό πριν συζητηθεί τούτο, και όσα οι διατάξεις του προβλέπουν, στην πόλη μας.

Η συζήτηση αυτή, μέχρι τώρα, δεν έχει αφεθεί να γίνει – ο τρόμος απλώνεται πάνω στην πόλη από ανθρώπους των συμφερόντων Μελισσανίδη, οι οποίοι δεν “επέτρεψαν”, για να το πω κομψά, με τη μέθοδο των αντισυγκεντρώσεων, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στις δημοτικές παρατάξεις κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά ούτε και στους κατοίκους μετεκλογικά να τοποθετηθούν επί ζητημάτων που αφορούν τη ζωή τους και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.

Νομίζω πως πρέπει να επέμβετε, σας το ζητώ ανοιχτά!

Η Βουλή να μη βιαστεί, η πόλη μας ήσυχα καταρχήν να μπορεί να ενημερωθεί, να συζητήσει, να αποφασίσει – πολύ περισσότερο εν όψει της μεταβατικής φάσης που διανύει, έχει εκλεγεί μια νέα Δημοτική Αρχή που παραλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Αντρέας Λεντάκης, ο Στάθης Γιώτας, αλλά και ο Μανώλης Μητσιάς νομίζω πως θα μπορούσαν να προσυπογράψουν το ανοιχτό αυτό γράμμα μου!

Το Πάσχα του 2003, ο τότε πρωθυπουργός, όπως και άλλοι σημαίνοντες, έλαβε ένα κείμενό μου σχετικό με τα σχέδια του Γιάννη Γρανίτσα στη Νέα Φιλαδέλφεια – το έλαβε υπόψη του και δε φορτώθηκε μια ευθύνη ασήκωτη.

Ελπίζω το ανοιχτό αυτό γράμμα μου να έχει θετική την απόκριση από μέρους σας, είναι καθήκον σας θαρρώ η εξασφάλιση ήρεμου κοινωνικοπολιτικού βίου και στην πόλη μας και στην Ελλάδα ολόκληρη! Ενεργήστε παρακαλώ άμεσα προς τούτο, διότι οι καιροί ου μενετοί!

Κώστας Π. Παντελόγλου
πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ – συγγραφέας
άλλοτε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

1 Comments Text