Μερικά από ένα παλαιό δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη” για το Γήπεδο της ΑΕΚ (και το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας) – Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ της περιοχής

Σε δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη” για το Γήπεδο της ΑΕΚ, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2003 (σελ. 37), διάβασα μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

“Να πάρουν την υπόθεση (αναφορικά με το Γήπεδο) στα χέρια τους, καλούν τον λαό της Ν. Φιλαδέλφειας και τους φιλάθλους της ΑΕΚ οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής. Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, τους καλούν “να δώσουν την δική τους απάντηση σε όλους αυτούς που παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους. Γιατί πολύ καλά γνωρίζουν πως οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν την “τροπολογία” του Νόμου -που προβλέπει πέρα από την κατασκευή του Γηπέδου, την δημιουργία εμπορικού κέντρου και άλλων χώρων εμπορικής χρήσης, καθώς και παραχώρηση επιπλέον χώρου από το Άλσος για την υλοποίηση όλων αυτών- το καλοκαίρι του 2002 ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Γιατί πολύ καλά γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση στηρίζει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα -που θα έχουν τεράστια οικονομικά οφέλη από τις άλλες χρήσεις- και όχι τις πραγματικές ανάγκες του Φιλαδελφειώτικου λαού για χώρους άθλησης αλλά ούτε και τις ανάγκες της ΑΕΚ ως αθλητικού σωματείου. Κάτω από την αντίδραση του Φιλαδελφειώτικου λαού, από την μια η Δημοτική Αρχή εξαναγκάστηκε να πάρει αποφάσεις, τις οποίες όμως υπονομεύει καθημερινά με την στάση της, από την άλλη το ΥΠΕΧΩΔΕ επανέρχεται με καινούργιες προτάσεις τάχα βελτιωτικές της ν”τροπολογίας” χωρίς να θίγεται η ουσία της. Σ΄αυτό το τοπίο βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- που τα στηρίζουν, και πατώντας στα αισθήματα των φιλάθλων και οπαδών της ΑΕΚ κάνουν σπέκουλα στις πλάτες τους, “κινητοποιούν” κάποιους παραπληροφορημένους και όχι μόνο, τους εξωθούν σε τραμπουκισμούς προκειμένου να ασκήσουν “πίεση” προς την Δημοτική Αρχή, στην ουσία να της δώσουν πρόσχημα για τις υποχωρήσεις της στο θέμα του Γηπέδου.

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει στον Φιλαδελφειώτικο λαό ότι πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και αγωνιστικά να διεκδικήσει την ανακατασκευή του Γηπέδου στα όρια του Παραχωρητηρίου και για τις χρήσεις που προβλέπονται από το Παραχωρητήριο, να μην δοθεί άλλος χώρος από το Άλσος, να παλέψει ενάντια στην εμπορευματοποίηση, στην υποβάθμιση της ζωής του. Και σήμερα πιστεύουμε πως ο λαός της Ν. Φιλαδέλφειας έχει την δυνατότητα να βάλει φραγμό σε όλη αυτή την συμπαιγνία αρκεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του“.

Οι υπογραμμίσεις σε όσα καταχώρησα από τον “Ριζοσπάστη” του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου 2003 (σελ. 37) είναι δικές μου – δική μου και η παρατήρηση: ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας χρόνια έχει παρμένη την υπόθεση αυτή στα χέρια του και προσπαθεί, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή μας όμως τι πήραν σχετικά μ’ αυτό στα χέρια τους; Και τι γνώμη έχουν για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και την στάση του ΚΚΕ στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και την απραξία του σχετικά έξω από τη Βουλή ακόμη και την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών;

Κώστας Π. Παντελόγλου