Το Γήπεδο της ΑΕΚ παρεχωρείτο στα σχολεία της πόλης και στον Δήμο για τις δικές τους εκδηλώσεις – Στο νέο Γήπεδο θα έχουν πρόσβαση τα σχολεία και ο Δήμος;

Όσοι φοίτησαν στα σχολεία της πόλης μας παλαιότερα, είτε στο Δημοτικό Σχολείο είτε στο εξατάξιο τότε Γυμνάσιο, γνωρίζουν ότι το Γήπεδο της ΑΕΚ παρεχωρείτο στα σχολεία για τις εκδηλώσεις τους – ήταν αυτό κάτι αυτονόητο.

Για τις γυμναστικές επιδείξεις των μαθητών και μαθητριών, για τους αγώνες στίβου που μαθητές και μαθήτριες έπαιρναν μέρος (δρόμοι ταχύτητος, σκυταλοδρομίες, άλματα· μήκος ύψος τριπλούν, ρίψεις· σφαίρα δίσκος ακόντιο λίθος), κά. – αγόγγυστα η ΑΕΚ παραχωρούσε τις εγκαταστάσεις της προς τέλεσή τους, και όχι μόνο την ημέρα της τέλεσής τους αλλά επί πολλές μέρες τον προηγούμενο καιρό, και πολλές ώρες την κάθε μέρα, έως ότου η κοπιαστική εργασία του γυμναστή μας Νίκου Κουφέλη αλλά και των γυμναστριών Τσίχλη και Παπαδοπούλου (μιλώ για το Γυμνάσιο φυσικά) και βεβαίως η επίδοση μαθητών και μαθητριών να οδηγήσουν σε ικανοποιητικό, για να μην πω σε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Γεμάτα τα συρτάρια των παλαιότερων από φωτογραφικές αποτυπώσεις των γεγονότων αυτών που επαναλαμβάνονταν κάθε χρόνο, οι περισσότερες ανέκδοτες φυσικά, κάποιες όμως έχουν δημοσιευθεί.

Και εκδηλώσεις του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας έχει φιλοξενήσει το Γήπεδο της ΑΕΚ την εποχή που Δήμαρχος της πόλης μας ήταν ο Νικόλαος Τρυπιάς – θυμάμαι λόγου χάριν την εμφάνιση των Γεωργιανών Μπαλλέτων στις 11 Ιουνίου 1964, το Άρμα Θεάτρου στις 12 Αυγούστου του 1964, τα Μπαλλέτα του ΟΜΣΚ στις 29 Ιουνίου 1965.

Το Γήπεδο της ΑΕΚ είχε φιλοξενήσει και την Συναυλία Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη στις 4 Ιουλίου 1966, η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με απόφαση όμως του Δημοτικού Συμβουλίου. Δήμαρχος είχε αναλάβει τότε ο Τάσος Αμπατζής, ο Νικόλαος Τρυπιάς είχε πεθάνει στις 7 Ιουλίου 1965.

Για όλα αυτά θα γράψω στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” την ώρα που θα πρέπει, επί του παρόντος όμως θα ήθελα να ρωτήσω: στο νέο Γήπεδο θα έχουν πρόσβαση τα σχολεία και ο Δήμος;

Μελετώντας την Νομοθετική Ρύθμιση, την Αιτιολογική Έκθεση και την δήθεν Πολεοδομική Χωροταξική και Περιβαλλοντική Θεώρηση δεν διαπίστωσα σχετική πρόνοια.

Ρωτώ τους Τοπικούς Άρχοντες και τους διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής: Δεν θα έπρεπε, συν τοις άλλοις, και τούτο να διεκδικηθεί και να κατοχυρωθεί στην Νομοθετική Ρύθμιση; Τι έχετε πράξει σχετικά προς τούτο;

Κώστας Π. Παντελόγλου