Image

Εις μνήμην Δημοσθένη Γεωργούτη: Μια εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας για το Γήπεδο της ΑΕΚ και το Δάσος της Πόλης μας (25 Οκτωβρίου 2002) .2

25-10-2002b
Φωτογραφία του κοινού της εκδήλωσης της 25/10/2002

Καταχωρώ σήμερα αναφερόμενα σε Δελτίο Τύπου της “Φιλαδελφικής Συνεργασίας” που είχε επικεφαλής τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Νίκο Αδαμόπουλο, για την εκδήλωση του τίτλου – χθες καταχώρησα από την περιγραφή της εφημερίδας “Αναζήτηση” για την ίδια εκδήλωση:

“Την Παρασκευή 25.10.2002 στις 8 μμ με πρωτοβουλία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Νίκου Αδαμόπουλου προσκλήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου όλες οι παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές για να τοποθετηθούν στο φλέγον θέμα της κατασκευής του νέου Γηπέδου της ΑΕΚ.

Παρέστησαν όλοι οι επικεφαλής συνοδευόμενοι από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Δεν παρέστη ο Δήμαρχος κ. Παντελής Γρετζελιάς ή άλλος εκπρόσωπός του.

Ο νέος Δήμαρχος κ. Νίκος Αδαμόπουλος επαναβεβαίωσε πλήρως, τις θέσεις για τις οποίες προεκλογικά είχε δεσμευτεί, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

  1. Καμία παραχώρηση μέρους του Άλσους.
  2. Όχι εμπορικές χρήσεις στο Γήπεδο.
  3. Ναι στην ανακατασκευή του Γηπέδου της ΑΕΚ μόνο για αθλητικές χρήσεις και υπό τον όρο να συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο, δηλαδή το Άλσος και τον Παραδοσιακό Οικισμό.

Στην συνέχεια διαβεβαίωσε ότι αναθέτει σε δικηγορικά γραφεία την άσκηση όλων των ένδικων μέσων προκειμένου να ανακοπεί νομικά η εκτέλεση του σχεδιαζόμενου έργου, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την Πόλη, από περιβαλλοντική, λειτουργική, οικονομική και αισθητική άποψη.

Με τις παραπάνω θέσεις συμφώνησαν όλοι οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων που παρευρέθησαν. Δυσαρέσκεια προκάλεσε η απουσία του απερχόμενου Δημάρχου κ. Παντελή Γρετζελιά, ο οποίος δεν παρέστη για να ενημερώσει το πολυπληθές ακροατήριο σχετικά με το νέο Γήπεδο.

Οι κ.κ. Μάκης Γεωργούτης από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Ανδρέας Μόσχος από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ και Δημήτρης Κωνσταντάτος από την ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, εξέφρασαν με ειδικότερη τοποθέτησή τους την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια για το νέο Γήπεδο της ΑΕΚ και τόνισαν την ανάγκη να κινητοποιηθεί ο λαός της Πόλης”.

Κώστας Π. Παντελόγλου