Image

Προς τι οι προεκλογικές περιοδείες στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Τελευταία, στελέχη πολιτικών κομμάτων διάλεξαν τη Νέα Φιλαδέλφεια για να περιοδεύσουν προεκλογικά μαζί με τους τοπικούς βαστάζους τους: Δούρου-Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Χατζηδάκης-Κουμουτσάκος (ΝΔ), Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ), Παφίλης (ΚΚΕ).

Δεν έκαναν καλά!

Οι Φιλαδελφειώτες και οι Φιλαδελφειώτισσες θυμούνται καλά πως ήταν απόντες στο μείζον πρόβλημά τους, που είναι η δραματική αλλαγή του χαρακτήρα της πόλης τους.

Από το 2013 η αφωνία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τους – διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, κυριολεκτικά!

Το όνομα Μελισσανίδης δεν τους λέει τίποτα. Το όνομα Γαβριήλ δεν τους λέει τίποτα. Το OPAP ARENA δεν τους λέει τίποτα. Το όνομα Intrakat δεν τους λέει τίποτα. Η μούγκα που έχουν επιβάλει τραμπούκοι χουλιγκάνοι, που επιπλέον πέτυχαν να λείψει από την πόλη μας μια κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας, κοινωνικοπολιτικού προβληματισμού και συμμετοχής, η “Στρούγκα”, δεν τους λέει τίποτα. Η επιταχυνόμενη καταστροφή μιας ευτυχούς εφαρμογής προχωρημένης αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής σκέψης δεν τους συγκινεί.

Γιατί άλλωστε να τους συγκινεί;

Μήπως νοιάστηκαν τα κόμματά τους κατά τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης να ανακόψουν τις δυσμενείς εξελίξεις που η δικτατορία των συνταγματαρχών δρομολόγησε; Κάθε άλλο! Κι ας άσκησαν εξουσία κεντρική και τοπική.

Μήπως άκουσαν και υιοθέτησαν σχετικές γνώμες, που διατυπώνονταν και διατυπώνονται, μάλιστα και γραπτά, ανιδιοτελώς με βαρύτατο πολύμορφο προσωπικό κόστος; Κάθε άλλο!

Αυτό που εμείς, λοιπόν, θα είχαμε να τους πούμε είναι: πάρτε τα ψίχουλα του προεκλογικού σας ενδιαφέροντος κι άμετε στο καλό – τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία, πιο λαϊκά…

Κώστας Π. Παντελόγλου