Image

Γιάννης Βούρος, ΑΕΚ και Ιωνικός

Η εχθρότητα της Δημοτικής Αρχής Βούρου, παρατρεχάμενης των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ, δεν κρύβεται.

Πήρε το μάτι μου, σε μια απάντησή της στην πρώην Δημοτική Αρχή, και μια κατάταξη των ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης, όπου πρώτη η ΑΕΚ και πέμπτος ο Ιωνικός, δίπλα στο κλπ.

Μα δεν ντρέπεσαι, Γιάννη Βούρο; Είναι δυνατόν να γίνει δεκτή μια τέτοια απροκάλυπτη εχθρότητα για το παλαιότερο και ιστορικότερο αθλητικό σωματείο της πόλης μας, τον Ιωνικό, το δημιούργημα των Σμυρναίων κατοίκων του συνοικισμού της Νέας Φιλαδέλφειας, που άλλωστε ήταν η μεγάλη πλειοψηφία;

Η ΑΕΚ στην οδό Βερανζέρου των Αθηνών κυοφορήθηκε, στην οδό Μητροπόλεως σε ένα γραφειάκι της ΧΑΝ πρωτοστεγάστηκε, στις στήλες του Ολυμπίου Διός προπονούνταν, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού αγωνιζόταν…

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις πλάτες της κυβέρνησης Βενιζέλου, πήρε τον χώρο που ως τότε χρησιμοποιούσε ο Ιωνικός, στον οποίο εδόθη ο χώρος που και σήμερα ευρίσκεται – είχε όμως την υποχρέωση η ΑΕΚ ο χώρος που της δόθηκε να χρησιμοποιείται για την άθληση των παιδιών των προσφύγων.

Αυτός ήταν ο λόγος που το Γήπεδό της χρησιμοποιούνταν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και για εκδηλώσεις του Δήμου.

Τώρα δεν φτάνει που στον χώρο της μεταλλαγμένης ΑΕΚ των καιρών μας δεν προβλέπεται η πρόσβαση προς άθληση της νιότης της περιοχής, αλλά και του Δήμου για την οργάνωση εκδηλώσεών του, έχουμε και την άστεγη ερασιτεχνική και καλά ΑΕΚ, πρώτη στη σειρά, για να νέμεται από τους ελάχιστους αθλητικούς χώρους της πόλης, έχοντας πρωτίστως στο στόχαστρό της το Γήπεδο του Ιωνικού, ο οποίος τοποθετείται πέμπτος στη σειρά, δίπλα στο κλπ.

Οι φιλοξενούμενοί μας, στο διάβα του χρόνου, εξελίσσονται πλέον σε δυνάστες, με τη βοήθεια και της ετερόκλητης Δημοτικής Αρχής Βούρου…

Και οι Φιλαδελφειώτες, οι Φιλαδελφειώτισσες;

Κώστας Π. Παντελόγλου